فاصله ۱۴ برابری میان دهک اول و دهم
مرکز آمار ایران اخیرا طی گزارشی ضریب جینی خانوار های ایرانی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد که براساس آن این ضریب برای خانوار های کل کشور ۰.۳۹۷۹ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۱۰۲ افزایش نشان می دهد.
ضریب جینی یکی از مهم ترین شاخص های سنجش نابرابری درآمد در جامعه است. این ضریب عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملا برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع درآمد ها است.
سهم دهک ها چه قدر است؟
در سال گذشته سهم دهک اول کشور در هزینه های خانوار به عنوان کم هزینه ترین دهک کشور ۲.۲۹ درصد بود و سهم دهک دهم به عنوان پرهزینه ترین دهک کشور ۳۱.۹۴ درصد است که نشان از فاصله ۱۳.۹ برابری هزینه کرد میان دهک اول و دهم دارد.
فاصله ۱۴ برابری میان دهک اول و دهم
همچنین سهم بیست درصد کم هزینه ترین و پرهزینه ترین جمعیت به ترتیب ۵.۹۵ و ۴۷.۵۰ درصد و نسبت ده بیست و چهل درصد پرهزینه ترین به ده بیست و چهل درصد کم هزینه ترین جمعیت در کل کشور به ترتیب ۱۳.۹۵ ۷.۹۹ و ۴.۲۰ است. به عبارت دیگر ۲۰ درصد از جمعیت با پایین ترین درآمدی جامعه (دو دهک کف درآمدی) تنها ۵.۹ درصد از درآمد های کشور را در اختیار داشته و در طرف دیگر ۲۰ درصد جمعیتی بالاترین درآمدی جامعه (دو دهک سقف درآمدی) به تنهایی ۴۷.۵ درصد از درآمد های جامعه را به خود اختصاص داده اند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فاصله ۱۴ برابری میان دهک اول و دهم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فاصله ۱۴ برابری میان دهک اول و دهم"، کلیک کنید.