گنج پنهان یا تله آفت کش ها؟

هیچ تردیدی در فواید بی شمار مصرف بیشتر میوه و سبزیجات برای سلامتی وجود ندارد. این مواد غذایی سرشار از ویتامین ها مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید هستند. اما سوالی که اغلب مطرح می شود این است: آیا بهتر است میوه ها و سبزیجات را با پوست مصرف کنیم یا بدون پوست؟
بسیاری از افراد به دلیل عادت یا نگرانی از آفت کش ها پوست میوه ها و سبزیجات را دور می ریزند. با این حال باید توجه داشت که با این کار ممکن است یکی از مغذی ترین بخش های گیاه را از دست بدهیم. طبق گزارش وب سایت HealthLine میزان مواد مغذی در پوست بسته به نوع میوه یا سبزی متفاوت است اما به طور کلی محصولات با پوست مقادیر بیشتری از ویتامین ها مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی را نسبت به نمونه های پوست کنده خود ارائه می دهند.
افزایش چشمگیر مواد مغذی با مصرف پوست
بررسی ها نشان می دهد که یک سیب خام با پوست تا ۳۳۲٪ ویتامین K بیشتر ۱۴۲٪ ویتامین A بیشتر ۱۱۵٪ ویتامین C بیشتر ۲۰٪ کلسیم بیشتر و ۱۹٪ پتاسیم بیشتری نسبت به سیب پوست کنده دارد. این تفاوت در مورد سبزیجات نیز صادق است؛ یک سیب زمینی آب پز با پوست می تواند تا ۱۷۵٪ ویتامین C ۱۱۵٪ پتاسیم ۱۱۱٪ فولات (B۹) و ۱۱۰٪ منیزیم بیشتری نسبت به نوع پوست کنده خود داشته باشد.
پوست سبزیجات و میوه ها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر و آنتی اکسیدان است. به عنوان مثال حدود ۳۱٪ از کل فیبر موجود در یک سبزی می تواند در پوست آن یافت شود. جالب تر اینکه سطح آنتی اکسیدان ها در پوست برخی میوه ها می تواند تا ۳۲۸ برابر بیشتر از گوشت (پالپ) آنها باشد. بنابراین مصرف میوه و سبزیجات با پوست می تواند به طور قابل توجهی دریافت مواد مغذی شما را افزایش دهد.
احساس سیری طولانی تر با فیبر موجود در پوست
یکی از مزایای مهم فیبر موجود در پوست میوه و سبزیجات کمک به کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری طولانی مدت است. بسته به نوع و میزان میوه ها و سبزیجات تازه قبل از جدا کردن لایه های بیرونی ممکن است تا یک سوم فیبر بیشتری داشته باشند.
مطالعات متعدد نشان داده اند که فیبر با کشش فیزیکی معده کاهش سرعت تخلیه آن و یا تأثیر بر ترشح هورمون های سیری به شما کمک می کند مدت طولانی تری احساس سیری کنید. در نتیجه مصرف میوه و سبزیجات با پوست می تواند به کنترل اشتها و حتی کمک به کاهش وزن موثر باشد.
نقش آنتی اکسیدان های پوست در پیشگیری از بیماری ها
میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند؛ ترکیبات گیاهی مفیدی که خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهند. عملکرد اصلی آنتی اکسیدان ها مبارزه با رادیکال های آزاد است که می توانند باعث استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی شوند.
محققان معتقدند آنتی اکسیدان ها در کاهش خطر بیماری های قلبی انواع خاصی از سرطان و حتی بیماری های عصبی مانند آلزایمر نقش دارند. نکته قابل توجه این است که بیشترین غلظت این آنتی اکسیدان ها اغلب در لایه بیرونی یعنی پوست یافت می شود. همانطور که پیشتر اشاره شد در برخی موارد سطح آنتی اکسیدان در پوست تا ۳۲۸ برابر بیشتر از گوشت میوه است.
چه زمانی پوست میوه و سبزیجات را جدا کنیم؟
با وجود تمام فواید پوست برخی میوه ها و سبزیجات غیرقابل خوردن یا سخت هضم است. برای مثال پوست آووکادو آناناس خربزه پیاز و کرفس (ساقه بیرونی) بافتی سفت دارند و معمولاً مصرف نمی شوند. پوست کدو تنبل نیز بهتر است پس از پخت و نرم شدن مصرف گردد.
پوست مرکبات نیز اغلب تلخ و سفت است و مصرف خام آن مطلوب نیست مگر اینکه به صورت رنده شده یا پخته در غذا ها استفاده شود. همچنین اگر طعم تلخ یا بافت خاص پوست برخی میوه ها و سبزیجات باعث کاهش تمایل شما به مصرف کلی آنها می شود پوست کندن می تواند گزینه بهتری باشد.
نگرانی از آفت کش ها و راهکار های کاهش آن
آفت کش ها هم در محصولات ارگانیک و هم در محصولات کشت شده به روش معمول برای محافظت از محصول و افزایش بازدهی استفاده می شوند. اگرچه بخشی از آفت کش ها به گوشت میوه نفوذ می کند اما غلظت بیشتری از آنها روی پوست باقی می ماند.
شستشوی دقیق با آب می تواند بخش قابل توجهی از بقایای آفت کش های سطحی (حدود ۴۱٪ طبق یک بررسی) را حذف کند اما پوست کندن موثرترین راه برای حذف آفت کش هایی است که به پوست نفوذ کرده اند (تا دو برابر بیشتر از شستشو). با این حال میزان آفت کش های موجود روی پوست معمولاً در حدی نیست که مزایای دریافت مواد مغذی بیشتر را تحت الشعاع قرار دهد.
برای به حداقل رساندن مواجهه با آفت کش ها و در عین حال بهره مندی از مواد مغذی پوست می توانید از پوست کن های نازک استفاده کنید تا فقط لایه بسیار سطحی برداشته شود. برای سبزیجاتی مانند کدو سبز بادمجان یا خیار پس از شستشوی کامل می توانید بخشی از پوست را نگه دارید. سبزیجات با پوست ضخیم تر مانند سیب زمینی هویج و شلغم را می توان قبل از مصرف با یک برس یا اسفنج زبر به خوبی شستشو داد تا بقایای آفت کش ها و آلودگی ها تا حد زیادی پاک شوند و از تمام مزایای آنها بهره مند شوید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گنج پنهان یا تله آفت کش ها؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گنج پنهان یا تله آفت کش ها؟"، کلیک کنید.