«هوش حسی حرکتی» کودکان باید در اسباب بازی ها تحریک شود
فوق تخصص مهارت های زندگی در گفت وگو با انکو:
فوق تخصص مهارت های زندگی و سطوح یادگیری از ژاپن با بیان اینکه یکی از معضلات بزرگ اسباب بازی های ایران را عدم وجود مهارت های حسی و حرکتی دانست و گفت: بازی های دوران کودکی در گذشته علاوه بر هزینه های بسیار پایین، تمام مفاصل را به حرکت وامی داشت و جای بازی های این چنینی در ایران خالی است.
مریم بهنودی، فوق تخصص مهارت های زندگی و سطوح یادگیری از ژاپن در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری انکو، در پاسخ به اینکه برای نمادسازی ایرانی باید چه اقداماتی صورت گیرد، اظهار کرد: برای کودکان در سن 7 سال، هوش حسی و حرکتی بسیار مهم تلقی می شود.
وی با بیان اینکه در گذشته تمام بازی ها روی هوش حسی و حرکتی و فیزیک بدن کودک تمرکز داشته است، تصریح کرد: برای مثال، بازی رقص پا تمام لگن، مفاصل و ماهیچه ها را درگیر می کند که تاکنون مشابه آن را در بازار ندیدم.
بهنودی با اشاره به اینکه بازی های کودکان باید وسایلی باشد که تقویت ماهیچه ها، عضلات، استخوان بندی و حرکت ها مغز را به همراه داشته باشد، عنوان کرد: بازی های کارتی، یارانه ای به همراه سی دی به هیچ عنوان برای کودکان به ویژه زیر سن هفت سال پیشنهاد نمی شود.
هوش حسی حرکتی کودکان باید در اسباب بازی ها تحریک شود
این فوق تخصص مهارت های زندگی و سطوح یادگیری از ژاپن یکی از معضلات بزرگ اسباب بازی های ایران را عدم وجود مهارت های حسی و حرکتی دانست و ادامه داد: درگذشته بازی های دوران کودکی علاوه بر هزینه های بسیار پایین، تمام مفاصل را به حرکت وامی داشت و جای بازی های این چنینی در ایران خالی است.
وی با بیان اینکه بازی های ایرانی و بومی باید منجر به تحرک بدن شود، اظهار کرد: ارتباط با پارک های خارجی و ایده پردازی از آنها می تواند یک امر موثر در طراحی های بازی های فکری محسوب شود. آنها باید مشاهده کنند که در آن بازی ها چه ابزاری وجود دارد و از ایده آنها برای کودکان ایرانی استفاده کنند.
از ایده های خارجی باید در طراحی اسباب بازی ها بهره ببریم
بهنودی با بیان اینکه ایده پردازی از فناوری اسباب بازی ها در بزرگسالان اتفاق افتاده است، تصریح کرد: اما این موضوع هنوز برای اسباب بازی های مختص کودکان محقق نشده است و بنابر اهمیت آن، باید در دستور کار قرار گیرد.
این فوق تخصص مهارت های زندگی و سطوح یادگیری از ژاپن استفاده از اسباب بازی های حسی حرکتی را ضروری دانست و تاکید کرد: طراحان و فعالان حوزه اسباب بازی باید از ایده های خارجی بهره ببرند. برای مثال، بازی بلاک آس مدت 10 سال است که در آمریکا رتبه اول را کسب کرده است؛ این بازی یک تکنیک ساده و یک استراتژی بزرگ دارد و آن این است که کودک را به تفکر وامی دارد.
وی با بیان اینکه بازی بلاک آس شامل 84 قطعه از 4 رنگ مختلف، یک صفحه بازی متشکل از 400 مربع می شود، ادامه داد: این بازی در عین سادگی، پیچیدگی های بسیار جذابی دارد که تفکر چندگانه کودک را می طلبد. درواقع، این بازی نوعی حل مسیله به شمار می آید.
بهنودی با بیان اینکه بازی های پیچیده؛ اما شانسی برای رشد فکری کودکان موثر نیست، یادآور شد: بازی که حل مسیله و تفکر داشته باشد، یکی از بهترین و موثرترین بازی ها به شمار می آید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«هوش حسی حرکتی» کودکان باید در اسباب بازی ها تحریک شود" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«هوش حسی حرکتی» کودکان باید در اسباب بازی ها تحریک شود"، کلیک کنید.