سرانجام خصوصی سازی سرخابی ها چه شد؟!
کارشناسان در گفت وگو با انکو تشریح کردند؛
پس از سال ها کش و قوس همچنان مسیله واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس مطرح است. اما این اواخر شایعات پیرامون این موضوع بالا گرفته است. حالا سوال اینجاست؛ بالاخره چه کسی صاحب این باشگاه ها می شود!.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم وفناوری انکو، بنابر برنامه پنج سالانهٔ چهارم توسعه اقتصادی (2005–2010)، سازمان خصوصی سازی ایران وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی وظیفه تعیین قیمت ها و واگذاری سهام به عموم مردم و بورس اوراق بهادار تهران را بر عهده دارد و این امید بین اقتصاد دانان وجود دارد که خصوصی سازی بتواند تغییرات اقتصادی و اجتماعی ایجاد کند.
در سال 1385، مقام معظم رهبری نیز دستور دادند که اجرای سیاست های مشخص شده در متمم ماده 44 را تسریع کرده و کشور به سمت خصوصی سازی اقتصاد حرکت کند. اما سازمان خصوصی سازی تاکنون در اجرای این امر چندان موفق نبوده است. در آخرین موضوعات مطرح شده در این خصوص مسیله واگذاری دو باشگاه ورزشی استقلال و پرسپولیس و همچنین خصوصی سازی خودروسازان بزرگ داخلی بود که تاکنون ناموفق بوده است.
در خصوص واگذاری دو باشگاه بزرگ ورزشی استقلال و پرسپولیس دو کارشناس اقتصادی و بازار سرمایه نظراتی را بیان کردند که در ادامه می خوانیم.
آرمان عسگری کارشناس بورس و اوراق بهادار در خصوص واگذاری باشگاه پرسپولیس به شستا و استقلال به پتروشیمی به خبرنگار انکو گفت: در خصوص این دو معامله، خریداران از خرید این دو باشگاه منصرف شده اند، و بنظر می رسد که از صلاحیت کافی برای باشگاه داری نیز برخوردار نبوده اند. کسی این باشگاه ها را می خرد باید توانایی کافی برای اداره و تولید درآمد از طریق این باشگاه ها را داشته باشد و بر روی تابلو معاملات قیمت این سهام را حفظ کند.
وی ادامه داد: موضوع فروش سهام باشگاه های ورزشی در دنیا نیز مرسوم است. این باشگاه ها نیز از طریق جوایز قهرمانی در لیگ و فروش کیت های ورزشی باشگاه و همچنین بلیط فروشی و از محل حق پخش درآمد دارند. اما در ایران باشگاه ها بر مبنای سود و زیان و حسابرسی دیده نشده اند بلکه همواره یک سرگرمی بوده اند که دولت هزینه آنرا پرداخت می کرده است.
عسگری ادامه داد: بنابر این فکر می کنم که خیلی خوشبینانه است که تصور کنیم باشگاه های ما می توانند سود آور باشند و در بورس تهران و یا فرابورس بتوانند دوام بیاروند.
واگذاری سرخابی ها و بازار سرمایه
اما علی ورجاوند از دیگر کارشناسان بازار سرمایه نیز در گفت وگو با خبرنگار انکو تاکید کرد: واگذاری سرخابی ها قطعا در جزو عوامل مهم در لیست بلند بالای موارد موثر بر بازار سرمایه است. عنوان می شود که قرار است سهام یکی از این باشگاه ها به شستا واگذار شود و قطعا این خبر برای شستا خود نماد بزرگی است، بسیار مثبت است.
وی تصریح کرد: بزرگترین تاثیر این موضوع بر شاخص بورس خواهد بود؛ چرا که شستا به تنهایی قادر به تغییر روند شاخص است.
خصوصی سازی دو شرکت بزرگ خودرو سازی و تاثیر آن بر بازار سرمایه
ورجاوند در خصوص تاثیر خصوصی سازی شرکت های بزرگ خودروسازی بر بازار سرمایه گفت: نکته مهم در این اتفاق تجدید ارزیابی دارایی این دو شرکت است که تعیین می کند آینده این دو سهم در بورس به چه گونه باشد. در صورت ارزیابی مثبت از دارایی این دو شرکت سهام های آنها مثبت بوده و قطعا بر بازار سرمایه نیز اثر دارد.
وی در پایان تصریح کرد: اما لازم است برای تثبیت شاخص بازار سرمایه روند صعودی بازار سرمایه حفظ شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سرانجام خصوصی سازی سرخابی ها چه شد؟!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سرانجام خصوصی سازی سرخابی ها چه شد؟!"، کلیک کنید.