روش های نوین ساختمان سازی در سال جدید
آفتاب نیوز :
امروزه در بسیاری از شرکت ها با رشد جمعیت و نیازمندی به ساخت مسکن، استفاده از روش های نوین ساختمان سازی پیش از هرچیزی به چشم می خورد. متاسفانه به دلیل عدم زیر ساخت های موجود، در برخی از کشور ها استفاده از روش های نوین در ساخت و ساز صورت نگرفته و همچنان از روش های سنتی و قدیمی استفاده می کنند که با مشکلات و چالش های بسیاری همراه است؛ برای مثال، استفاده از مصالح سنتی مثل تیرچه بلوک، موزاییک، آجر مجوف قطعات بتنی و… اجرای کار طولانی شده، هزینه ساختمان بالا رفته و هزینه تمام شده ساخت افزایش خواهد یافت. از طرفی ساختمان هایی که با روش های سنتی ساخته می شوند، مقاومت کمی در برابر زلزله داشته و ایمنی تضمین شده ای ندارند. از این رو، به منظور افزایش عمر سازه، بالا رفتن کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه های نهایی، به کارگیری روش های نوین در ساختمان سازی ضرورت دارد.
اهمیت استفاده از روش های نوین ساختمان سازی
به نقل از شرکت قالب گستر سپنتا تولید کننده قالب های فلزی بتن بدیهی است که با پیشرفت صنعت ساختمان، زمینه رشد هر کشوری فراهم می شود. با وجود موضاعات و روش های بسیاری که برای ساخت و ساز مدرن و ساخت خانه های سبز پیشنهاد شده، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش های سنتی هستیم که طبق آمار های اعلام شده، همین موضوع نشان دهنده استفاده کم از روش های نوین ساختمان سازی در ایران است. ساخت و ساز فرایندی زمانبر، پرهزینه و حتی حادثه زا است؛ از این رو، جهت کاهش وزن سازه و پایین آمدن هزینه های ساخت، باید فناوری های ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به کارگیری این روش ها، استفاده درست از منابع را به دنبال خواهد داشت و منجر به کاهش انرژی و مصالح مصرفی می شود.
روش های نوین ساختمان سازی در ایران
یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش های نوین ساختمان سازی، سبک سازی سازه بوده که با کاهش نیرو های لرزه ای وارده همراه است. در سبک سازی از مصالح جدیدی استفاده شده که در نهایت منجر به بالا رفتن ایمنی ساختمان خواهند شد. سپنتا در ادامه مهمترین و شناخته شده ترین روش های نوین در ساختمان سازی ایران اشاره خواهد کرد:
1. سیستم تیلت آپ (Up-Tilt)
بدون شک از بهترین و پرکاربردترین روش های ساختمان سازی در ایران، سیستم تیلت آپ یا Up-Tilt نام دارد که در ساخت سازه های اداری و تجاری مانند فروشگاه ها، ساختمان های صنعتی، مجتمع های اداری و… از این تکنیک استفاده می شود. سیستم تیلت آپ شامل 3 نوع سیستم جعبه ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان های کوتاه تا 4 طبقه کاربرد دارد. از جمله مزایای Up-Tilt؛
- افزایش استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان و…
- پایین آوردن هزینه های ساختمان سازی در انبوه سازی
- افزایش سرعت ساخت سازه به شکل چشمگیر
- مقاومت بالا در برابر نشست، اکسیداسیون، ترک، آتش سوزی و…
- به کارگیری تعداد کمتر نیروی انسانی
2. سیستم ICF یا قالب های ماندگار
از بهترین روش های نوین ساختمان سازی در ایران می توان به استفاده از سیستم ICF یا قالب های ماندگار اشاره کرد. این سیستم مرکب بوده که از دو بخش بتن مسلح و پنل های پلی استایرن تشکیل شده است؛ بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل ها به عنوان قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می کنند. دلیل نامگذاری این سیستم با نام قالب های ماندگار، به این علت است که قالب ها بعد از بتن ریزی در جای خود مانده و جزیی از دیواره محسوب می شوند
- به دلیل نفوذناپذیری پلی استایرن، مقاومت سازه در برابر شرایط جوی افزایش می یابد.
- استفاده از این سیستم، کاهش وزن سازه را به دنبال دارد.
- قالب های ماندگار، مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند.
- برای بتن ریزی، نیازی به قالب بندی نیست.
- به دلیل عایق بودن پلی استایرن، در تمام فصول سال قابل اجرا هستند.
3. سیستم JK، روشی نوین در صنعت ساخت و ساز
از دیگر روش های نوین ساختمان سازی که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل یک بافت فولادی بوده که بتن سبک به درون آن ریخته می شود و باعث افزایش هرچه بیشتر مقاومت ساختمان خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سیستم JK شامل پانل، ییم و بتن سبک است؛ پانل به کار رفته در سیستم، شبکه ای از جنس ورق گالوانیزه بوده که نقش اسکلت را به عهده دارد. ییم ها هم از چهار مفتول هم امتداد که دوتا در بالا و دوتا در پایین قرار دارد، تشکیل شده اند که توسط یک مفتول زیگزاگی بهم وصل هستند. از جمله مزایای سیستم JK به عنوان یکی از بهترین روش های نوین ساختمان سازی در ایران است.
- سرعت اجرای بالا
- عایق صوتی، حرارتی و رطوبت
- سیستم قالب تونلی و لارج پنل
- سبک تر از سازه های متداول
- عدم نیاز به اسکلت فولادی یا بتنی
4. سیستم پانل های سه بعدی
جالبه بدانید سیستم پانل های سه بعدی که شامل پانل های دیواری و سقفی هستند، جزء روش های نوین در ساختمان سازی به حساب می آیند. این سیستم از یک لایه عایق پلی استایرن منبسط شده در وسط و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده که پس از نصب، بر روی شبکه های فلزی بتن پاشیده می شود. پانل های دیواری جداکننده بوده و نقش باربری دارند در حالی که نقش پانل های سقفی، انتقال بار به پانل های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است به دلیل مشکلاتی مانند سختی بتن پاشی به سطح زیرین، گاهی برای ایجاد سقف این سیستم از روش دیگری مثل تیرچه و بلوک استفاده می شود.
5. سیستم ترونکو
و، اما آخرین فناوری از روش های نوین ساختمان سازی در ایران، سیستم ترونکو است. در این سیستم از لوله های توخالی در مقطع دایره ای با جنس گالوانیزه استفاده شده که مانند عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کم است. سیستم ترونکو برای ساختمان یک الی دو طبقه کاربرد داشته و از قالب های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شده شامل اعضای قایم با مقاطع مختلف، تیر های قوطی شکل و بادبند های ضربدری تشکیل شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روش های نوین ساختمان سازی در سال جدید" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روش های نوین ساختمان سازی در سال جدید"، کلیک کنید.