ثبت نام در صرافی Coinex | راهنمای جامع و گام به گام

ثبت نام در صرافی coinex
صرافی کوینکس (Coinex) یه انتخاب عالی برای ما ایرانی هاست، مخصوصاً وقتی صحبت از ثبت نام و شروع فعالیت توی دنیای ارزهای دیجیتال میشه. حتماً شنیدید که خیلی از صرافی های بزرگ دنیا به خاطر تحریم ها، اجازه فعالیت به کاربران ایرانی رو نمیدن یا حسابشون رو بلاک می کنن، اما کوینکس تا امروز وضعیت خوبی برای ما داشته. این صرافی نه تنها محدودیتی برای ایران نداره، بلکه حتی نیازی به احراز هویت اجباری هم نیست و کلی قابلیت باحال دیگه هم داره که کار رو برای همه، چه تازه کارها چه حرفه ای ها، آسون می کنه. اگه دوست دارید بدون دغدغه، کار با ارزهای دیجیتال رو شروع کنید یا دنبال یه جایگزین امن برای صرافی های قبلیتون هستید، این مقاله صفر تا صد ثبت نام توی کوینکس رو با زبون خودمونی و قدم به قدم، بهتون یاد میده تا خیالتون از هر جهت راحت باشه.
دنیای ارزهای دیجیتال مثل یه اقیانوس بزرگ و پر از فرصته. خیلی از ما دلمون می خواد وارد این اقیانوس بشیم و از موج هاش لذت ببریم، اما معمولاً یه سؤال بزرگ ذهن مون رو مشغول می کنه: حالا از کجا شروع کنیم؟ انتخاب یه صرافی معتبر و امن که مخصوصاً برای ما ایرانی ها دردسر درست نکنه، اولین و مهم ترین قدمه. توی این مسیر، صرافی کوینکس مثل یه دوست قدیمی و قابل اعتماد کنارمون بوده. از سال 2017 که کوینکس کارش رو توی هنگ کنگ شروع کرد، همیشه سعی کرده بهترین خدمات رو به کاربرای سراسر دنیا بده و خوشبختانه تا امروز که داریم با هم صحبت می کنیم، هیچ مشکلی برای ما ایرانی ها ایجاد نکرده. این صرافی نه تنها از نظر تحریم ها با ما راه اومده، بلکه کار کردن باهاش هم خیلی راحته و امکانات متنوعی مثل تبدیل ارز، معاملات اسپات، مارجین و فیوچرز رو در اختیارمون میذاره.
شاید براتون سؤال باشه که چرا بین این همه صرافی، ما روی کوینکس تاکید می کنیم؟ جواب خیلی ساده ست: امنیت و دسترسی. بعد از اینکه غول هایی مثل بایننس مجبور شدن خدماتشون رو به ایرانیا قطع کنن، کوینکس بهترین گزینه پیش رومون بود و میلیون ها کاربر ایرانی رو به خودش جذب کرد. با اینکه الان صرافی های دیگه ای مثل بینگ اکس هم محبوب شدن، اما سابقه خوب و بدون مشکل کوینکس تو این سال ها، باعث میشه همچنان پیشنهاد اول ما برای شروع معاملاتتون باشه. توی این راهنمای کامل، از صفر تا صد ثبت نام، افزایش امنیت حسابتون، نحوه واریز و برداشت، و حتی چطور توی این صرافی معامله کنید رو بهتون یاد میدیم. پس با ما همراه باشید تا یه شروع عالی توی دنیای کریپتو داشته باشیم.
چرا Coinex بهترین انتخاب برای کاربران ایرانی است؟
صرافی کوینکس (Coinex) سال 2017 تو هنگ کنگ شروع به کار کرد و خیلی زود تونست با خدمات خوبش، کلی کاربر از سراسر دنیا جذب کنه. یکی از بزرگترین دلایل محبوبیتش برای ما ایرانی ها این بود که برخلاف خیلی از صرافی های دیگه، به کشورایی که تحت تحریم های آمریکا بودن، خدمات داد. واقعاً خبر خوبیه که از سال 2017 تا الان که داریم سال 2024 رو تموم می کنیم، هیچ محدودیتی برای کاربراش توی ایران ایجاد نکرده و هیچ گزارشی هم از مسدود شدن حساب کاربراش نداشتیم. این خودش یعنی یه دلگرمی بزرگ برای شروع کار با این صرافی.
مزیت اصلی کوینکس اینه که ریسک تغییر قوانین و محدودیت هاش برای ایرانی ها در مقایسه با بقیه صرافی ها خیلی کمتره. یعنی اگه شما دنبال یه صرافی بین المللی با اعتبار بالا هستید که از طرفی هم خیالتون از بابت تحریم ها راحت باشه، کوینکس گزینه مناسبیه. این صرافی فقط برای ایرانی ها نیست، کلی کاربر از کشورهای دیگه هم داره که نشون میده یه صرافی جهانی و معتبره.
کوینکس امکانات و خدمات خیلی متنوعی رو بهتون میده؛ از تبدیل ارزهای مختلف تا انواع معاملات مثل معاملات نقدی (اسپات)، مارجین (معاملات با اهرم)، استراتژیک، و حتی معاملات فیوچرز (آینده). این یعنی شما چه تازه کار باشید و بخواید فقط چند تا ارز بخرید و نگه دارید، چه یه تریدر حرفه ای که دنبال ابزارهای پیشرفته ست، می تونید از خدمات کوینکس استفاده کنید. هدف ما توی این مقاله هم دقیقاً همینه که شما رو قدم به قدم با تمام این مراحل آشنا کنیم، از ثبت نام اولیه گرفته تا شارژ حساب و شروع معاملات.
بررسی اعتبار و امنیت صرافی کوینکس
قبل از اینکه دارایی مون رو توی یه صرافی بذاریم، خیلی مهمه که از اعتبار و امنیتش مطمئن بشیم. درست مثل اینکه می خوایم پولمون رو تو یه بانک بذاریم، باید بدونیم اون بانک قابل اعتماده یا نه. صرافی کوینکس توی این سال ها نشون داده که میشه بهش اعتماد کرد، اما بیاید با هم یه نگاهی به دلیلش بندازیم.
رتبه کوینکس در CoinMarketCap و CoinGecko
یکی از بهترین راه ها برای اینکه بفهمیم یه صرافی چقدر معتبره، اینه که رتبه ش رو توی سایت های مرجع و آماری مثل کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و کوین گکو (CoinGecko) چک کنیم. این سایت ها اطلاعات دقیق و بی طرفانه ای از صرافی ها ارائه میدن. کوینکس معمولاً رتبه خوبی توی این سایت ها داره. مثلاً در زمان نگارش این مقاله، رتبه کوینکس توی کوین مارکت کپ حدوداً در رده 60 تا 70 قرار داره. این رتبه نشون دهنده حجم بالای معاملات و تعداد زیاد کاربرای این صرافیه که خب، خودش یه نشونه خوب برای اعتبارشه.
سابقه کوینکس در ارائه خدمات به ایرانیان و عدم گزارش انسداد حساب
شاید مهمترین نکته برای ما ایرانی ها، سابقه این صرافی با کاربران ایرانیه. همونطور که گفتم، از سال 2017 تا الان، هیچ گزارشی از مسدود شدن حساب کاربران ایرانی توی کوینکس نداشتیم. این خیلی مهمه چون نشون میده کوینکس توی این زمینه، سیاست ثابتی داشته و ریسک از دست دادن سرمایه به خاطر تحریم ها توی این صرافی کمتره. البته که همیشه توی بازارهای مالی ریسک وجود داره، اما کوینکس نشون داده که به مشتریانش، حتی اون هایی که توی کشورهای تحریم شده هستن، وفاداره.
یادتون باشه، انتخاب یه صرافی معتبر و امن، اولین و مهمترین قدم برای فعالیت توی دنیای ارزهای دیجیتاله. همیشه قبل از هر اقدامی، خودتون تحقیق کنید و از امنیت پلتفرمی که انتخاب می کنید، مطمئن بشید.
پشتیبانی صرافی کوینکس
هر چقدر هم که یه پلتفرم قوی و بدون نقص باشه، بازم ممکنه یه جاهایی به مشکل بخوریم یا سوالی داشته باشیم که نیاز به کمک پشتیبانی صرافی باشه. کوینکس دو راه اصلی برای ارتباط با پشتیبانی داره: تیکت و ایمیل. خوشبختانه، تجربه کاربرها نشون داده که تیم پشتیبانی کوینکس هم زمان پاسخگوییش خوبه و هم افراد متخصص و دلسوزی داره که به مشکلاتتون رسیدگی می کنن. این یعنی اگه یه وقت به مشکل خوردید، تنها نیستید و میتونید روی کمکشون حساب کنید.
آموزش گام به گام ثبت نام اولیه در صرافی Coinex
حالا که خیالمون از بابت اعتبار و امنیت کوینکس راحت شد، وقتشه بریم سراغ بخش هیجان انگیز ماجرا: ثبت نام در صرافی coinex! نگران نباشید، این مرحله اصلاً پیچیده نیست و من قدم به قدم همه چیز رو بهتون میگم تا راحت بتونید حساب کاربری خودتون رو بسازید.
پیش نیازها و نکات اولیه قبل از شروع ثبت نام
- ایمیل معتبر و فعال: اولین چیزی که لازم دارید، یه آدرس ایمیل معتبره که بهش دسترسی دارید. حتماً از یه ایمیل استفاده کنید که رمز عبورشو یادتونه و به راحتی میتونید بهش وارد بشید.
- استفاده از VPN/VPS با آی پی ثابت: ببینید، درسته که کوینکس برای ایرانی ها محدودیتی نداره، اما ممکنه لینک اصلی سایت فیلتر باشه. برای همین، بهتره از یه فیلترشکن با آی پی ثابت استفاده کنید (البته به جز آی پی آمریکا). آی پی ثابت یعنی هر بار که وصل میشید، همون آی پی قبلی رو بهتون میده که این برای امنیت حسابتون خیلی بهتره و جلوی حساسیت صرافی رو می گیره.
مراحل ثبت نام با ایمیل و انتخاب رمز عبور
خب، آماده اید؟ بریم که شروع کنیم!
- اول از همه، وارد سایت کوینکس بشید. (لینک بدون فیلتر رو از منابع معتبر پیدا کنید.)
- توی صفحه ثبت نام، باید یه ایمیل و یه رمز عبور برای خودتون انتخاب کنید.
- رمز عبور قوی یادتون نره! این خیلی مهمه. پسوردتون باید شامل ترکیب حروف بزرگ و کوچیک انگلیسی، اعداد و کاراکترهای خاص (مثل @، #، $ و …) باشه. مثلاً یه چیزی شبیه
Co78i#d9@3fR
. اگه فکر می کنید یادتون میره، حتماً یه جایی بنویسیدش و در جای امن نگهداری کنید. - یه تیک کوچیک هست که نوشته
I’ve read & agreed with Coinex terms of service
. اینو بزنید که یعنی قوانین و مقررات رو خوندی و قبول داری. - در نهایت، روی دکمه Sign Up کلیک کنید.
بعد از این مرحله، ممکنه یه پازل بهتون نشون بده. این پازل برای اینه که مطمئن بشه شما ربات نیستید. کافیه تکه پازل رو با ماوس یا انگشت (اگه با گوشی هستید) بکشید و توی جای خالیش بذارید.
تایید ایمیل و فعال سازی حساب کاربری
- حالا یه کد تأیید به ایمیلی که باهاش ثبت نام کردید، ارسال میشه. برید صندوق ورودی ایمیلتون و اون کد رو پیدا کنید.
- اگه دیدید کد نیومده، یه نگاهی هم به پوشه اسپم (Spam) یا جانک (Junk) ایمیلتون بندازید. گاهی وقتا ایمیل ها اونجا قایم میشن!
- کد رو توی کادر خالی
Please enter code
وارد کنید. - و در آخر، روی دکمه Confirm کلیک کنید.
تبریک میگم! ثبت نام در صرافی coinex با موفقیت انجام شد و حالا پنل کاربری خودتون رو می بینید. به همین راحتی وارد دنیای کریپتو توی کوینکس شدید. اما قبل از اینکه شروع به فعالیت کنید، یه سری کارای امنیتی هست که حتماً باید انجام بدیم.
افزایش امنیت حساب کاربری در کوینکس: گام های ضروری
همون طور که تو دنیای واقعی از خونه و دارایی مون محافظت می کنیم، توی دنیای ارزهای دیجیتال هم باید حواسمون به امنیت حسابمون باشه. این مرحله شاید یکم حوصله سربر به نظر بیاد، اما باور کنید، برای محافظت از سرمایه تون حیاتیه. پس بریم که با هم امنیت حسابتون رو حسابی بالا ببریم.
بعد از اینکه ثبت نامتون تموم شد و وارد پنل کاربری شدید، اولین کاری که باید بکنید اینه که برید سراغ تنظیمات امنیتی. برای این کار، معمولاً یه منو به اسم Account یا Profile وجود داره، روی اون کلیک کنید و بعد Account Settings رو انتخاب کنید. اونجا یه قسمتی هست به اسم Account Verification که توش باید TOTP یا همون تایید دو مرحله ای رو فعال کنید.
فعال سازی تایید دو مرحله ای (2FA) با Google Authenticator
احتمالاً شنیدید که میگن پیامکای تأیید از صرافی های خارجی به ایران نمی رسه یا با اختلال میاد. برای همین، بهتره به جای تایید پیامکی، از اپلیکیشن گوگل اتنتیکیتور (Google Authenticator) استفاده کنیم. این اپلیکیشن هر 30 ثانیه یه کد جدید بهتون میده که فقط با اون کد می تونید وارد حسابتون بشید یا تراکنش انجام بدید.
- توی صفحه تنظیمات امنیتی کوینکس، جلوی گزینه TOTP دکمه Bind رو بزنید.
- یه پنجره باز میشه که اول ازتون می خواد ایمیلتون رو تأیید کنید. روی Send Code کلیک کنید تا یه کد به ایمیلتون بفرسته. کد رو بردارید و توی کادر Email verification code وارد کنید، بعد Next رو بزنید.
- حالا یه QR Code بهتون نشون میده. اگه اپلیکیشن گوگل اتنتیکیتور رو روی گوشیتون نصب ندارید، اول نصبش کنید (برای اندروید از گوگل پلی و برای iOS از اپ استور).
- توی اپلیکیشن اتنتیکیتور، گزینه افزودن حساب (معمولاً یه علامت + داره) رو بزنید و بعد اسکن بارکد (Scan QR Code) رو انتخاب کنید. دوربین گوشی رو بگیرید روی QR Code که توی سایت کوینکس نشون داده شده. به جای اسکن، می تونید Private Key رو هم به صورت دستی وارد کنید.
- حالا توی اپلیکیشن اتنتیکیتور، برای حساب کوینکس شما یه کد 6 رقمی تولید میشه. این کد هر 30 ثانیه عوض میشه. همون کد فعال رو بردارید و توی کادر
Please enter the verification code
تو سایت کوینکس وارد کنید. - روی دکمه Next کلیک کنید.
نکات حیاتی برای پشتیبان گیری از Private Key: این قسمت رو با دقت بخونید! وقتی QR Code رو بهتون نشون میده، یه سری حروف و عدد هم به عنوان Private Key یا Seed Key زیرش هست. حتماً از این صفحه یه اسکرین شات بگیرید یا این Private Key رو یه جای امن، مثلاً توی یه دفترچه یادداشت فیزیکی یا یه فایل متنی رمزگذاری شده، ذخیره کنید. اگه یه روز گوشی تون گم شد، خراب شد، یا هر اتفاقی براش افتاد، با استفاده از این Private Key می تونید گوگل اتنتیکیتور رو روی یه گوشی جدید فعال کنید و دسترسی به حسابتون رو از دست ندید. اگه این کد رو نداشته باشید و گوشیتون هم خراب بشه، ممکنه برای دسترسی به حسابتون خیلی به مشکل بخورید و حتی دارایی تون رو از دست بدید. پس لطفاً این نکته رو جدی بگیرید!
بعد از فعال سازی، کوینکس بهتون اطلاع میده که 2FA با موفقیت فعال شده، اما برای امنیت بیشتر، تا 24 ساعت اجازه برداشت از حساب رو ندارید. این یه مکانیزم امنیتی طبیعیه.
فعال سازی کد ضد فیشینگ (Anti-Phishing Code)
تا حالا شده براتون ایمیلی بیاد که ظاهرش دقیقاً شبیه ایمیل صرافیه اما در واقع یه ایمیل تقلبیه و می خواد اطلاعاتتون رو سرقت کنه؟ به این کار میگن فیشینگ. کد ضد فیشینگ یه ابزار عالیه که کوینکس برای جلوگیری از این اتفاق بهتون میده. با فعال کردن این کد، شما یه کلمه یا عبارت خاص رو توی کوینکس تعریف می کنید. بعد از اون، هر ایمیلی که از طرف کوینکس براتون میاد، باید حاوی همون عبارت باشه. اگه ایمیلی بدون اون عبارت اومد، یعنی تقلبیه و نباید بهش اعتماد کنید.
- توی همون بخش Account Settings، توی قسمت Advanced Settings و جلوی Anti-Phishing Code روی Set کلیک کنید.
- دوباره برای تأیید ایمیل، روی Send code کلیک کنید، کد رو از ایمیلتون بردارید و وارد کادر کنید و بعد Next رو بزنید.
- حالا باید یه عبارت (که حداقل 4 و حداکثر 20 حرف یا عدد باشه) انتخاب کنید. این عبارت می تونه ترکیبی از حروف بزرگ و کوچیک انگلیسی باشه. مثلاً
IranTrader52098
. - بعد از انتخاب عبارت، روی Next کلیک کنید.
به همین راحتی کد ضد فیشینگ شما فعال میشه و از این به بعد، با خیال راحت تری ایمیل های کوینکس رو باز می کنید.
احراز هویت (KYC) در کوینکس: اختیاری و قابل انجام برای ایرانیان
یکی از بزرگترین دغدغه های کاربران ایرانی توی صرافی های بین المللی، مسئله احراز هویته. خوشبختانه کوینکس تو این زمینه هم یه خبر خوب برامون داره: احراز هویت توی این صرافی اجباری نیست!
آیا احراز هویت در Coinex اجباری است؟
نه، نیازی نیست حتماً احراز هویت کنید. شما می تونید بدون احراز هویت هم توی کوینکس فعالیت کنید، خرید و فروش انجام بدید و ارز واریز و برداشت کنید. اما یه تفاوت کوچیک بین حساب های احراز هویت شده و نشده وجود داره: سقف برداشت روزانه.
- کاربران احراز هویت نشده: میتونن روزانه تا سقف 10 هزار تتر (USDT) یا همون 10 هزار دلار برداشت کنن.
- کاربران احراز هویت شده: سقف برداشت روزانه شون به 1 میلیون دلار می رسه.
برای بیشتر ما ایرانی ها، سقف 10 هزار دلار در روز کاملاً کافیه و عملاً نیازی به احراز هویت نداریم. اما اگه حجم معاملاتتون خیلی بالاست یا سرمایه زیادی دارید و دوست دارید سقف برداشتتون بیشتر باشه، می تونید احراز هویت رو هم انجام بدید.
خبر خوب اینه که حتی اگه خواستید احراز هویت کنید، کوینکس احراز هویت با مدارک ایرانی رو هم قبول می کنه! این خودش یه مزیت بزرگه، چون خیلی از صرافی های دیگه اصلاً مدارک ایرانی رو قبول نمی کنن. پس اگه خواستید، با مدارک ایرانی خودتون می تونید این کار رو انجام بدید.
آموزش تصویری مراحل احراز هویت با مدارک ایرانی
اگه تصمیم گرفتید احراز هویت رو انجام بدید، مراحلش رو با هم پیش می بریم:
- توی همون قسمت Account Settings و بخش Account Verification، جلوی ID Verification نوشته Unverified. دو تا دکمه هست: Personal و Enterprise. شما باید روی Personal کلیک کنید، چون Enterprise برای احراز هویت شرکتیه.
- یه صفحه جدید باز میشه که بهتون یه سری هشدار میده (مثلاً اینکه اطلاعات باید دقیق باشه، بعداً قابل تغییر نیست و نتیجه بین 1 تا 3 روز کاری ایمیل میشه). تیک گزینه
I promise that the information...
رو بزنید و بعد روی دکمهI'm all set for ID Verification
کلیک کنید. - پر کردن اطلاعات هویتی:
- Nationality (ملیت): Iran رو انتخاب کنید.
- ID Type (نوع مدرک): می تونید ID Card (کارت ملی)، Passport (پاسپورت) یا Driving License (گواهینامه رانندگی) رو انتخاب کنید.
- First Name (نام) و Last Name (نام خانوادگی): نام و نام خانوادگیتون رو دقیقاً مثل پاسپورت یا کارت ملی، به انگلیسی وارد کنید.
- Gender (جنسیت): Male (مرد) یا Female (زن) رو انتخاب کنید.
- Date of Birth (تاریخ تولد): تاریخ تولدتون رو به میلادی وارد کنید. اگه تاریخ میلادی رو بلد نیستید، می تونید از تبدیل کننده های تاریخ شمسی به میلادی توی گوگل استفاده کنید یا از روی پاسپورتتون نگاه کنید.
- ID Number (شماره مدرک): اگه کارت ملی انتخاب کردید، کد ملیتون رو وارد کنید؛ اگه پاسپورت بود، شماره پاسپورت.
- بعد از پر کردن همه اطلاعات، روی Next کلیک کنید.
- آپلود تصاویر مدارک هویتی:
- حالا باید عکس مدرکی که انتخاب کردید رو آپلود کنید (پشت و روی کارت ملی یا صفحه اول پاسپورت).
- می تونید گزینه Upload file from this device رو انتخاب کنید اگه عکس رو قبلاً توی گوشیتون یا کامپیوترتون دارید. اگه با موبایل هستید، می تونید از گزینه Continue on mobile یا Take photo using webcam (برای لپ تاپ) استفاده کنید.
- نکته مهم: عکس ها باید واضح و باکیفیت باشن. تمام اطلاعات روی مدرک باید خوانا باشه و هیچ قسمتی از مدرک بریده نشده باشه.
- بعد از آپلود، Next رو بزنید.
- تایید چهره (Face Recognition):
- این مرحله برای اینه که کوینکس مطمئن بشه خود شما هستید. روی دکمه Start کلیک کنید.
- دوربین سلفی گوشی یا وب کم کامپیوترتون فعال میشه. طبق دستورالعمل هایی که بهتون میده (مثلاً سرتون رو بچرخونید، پلک بزنید و …) صورتتون رو جلوی دوربین نگه دارید.
- بعد از انجام موفقیت آمیز این مرحله، روی Submit کلیک کنید.
بعد از اینکه این مراحل رو تموم کردید، درخواست احراز هویتتون به کوینکس ارسال میشه. معمولاً بین 1 تا 3 روز کاری طول میکشه تا کوینکس درخواستتون رو بررسی کنه و نتیجه رو از طریق ایمیل بهتون اطلاع بده. پس صبور باشید.
نحوه واریز و برداشت ارز دیجیتال در Coinex
خب، حالا که حسابتون رو ساختید و امنش کردید (یا حتی احراز هویت هم کردید)، وقتشه که حساب کوینکس تون رو شارژ کنید یا اگه سود کردید، دارایی هاتون رو برداشت کنید. این مراحل هم خیلی راحت تر از اون چیزیه که فکر می کنید. بریم با هم ببینیم چطوری میشه این کارا رو انجام داد.
واریز ارز به کوینکس (Deposit): شارژ حساب
برای اینکه حساب کوینکس تون رو با ارز دیجیتال شارژ کنید، بهترین راه اینه که اول از یه صرافی داخلی (ایرانی) تتر یا هر ارز دیگه ای که می خواید رو با ریال بخرید و بعد از اونجا به کوینکس منتقل کنید. معمولاً انتقال تتر روی شبکه ترون (TRC20) کارمزد خیلی کمی داره (بین 1 تا 3 دلار). مراحلش اینطوریه:
- وارد حساب کاربری تون توی کوینکس بشید.
- از منوی بالای صفحه، روی گزینه Assets کلیک کنید.
- بعد، گزینه Deposit رو انتخاب کنید.
- انتخاب ارز و شبکه:
- توی قسمت
Select Coin/Token
، ارزی که می خواید واریز کنید رو انتخاب کنید. مثلاً اگه تتر می خواید، USDT رو سرچ و انتخاب کنید. - توی قسمت
Select Network
، شبکه انتقال رو انتخاب کنید. این مرحله خیلی مهمه! حتماً شبکه ای که توی صرافی مبدأ (صرافی داخلی) برای انتقال انتخاب می کنید، باید با شبکه ای که اینجا انتخاب می کنید، یکی باشه. مثلاً اگه توی صرافی داخلی TRC20 رو انتخاب کردید، اینجا هم باید TRC20 رو انتخاب کنید. اگه شبکه رو اشتباه انتخاب کنید، ممکنه دارایی تون رو از دست بدید.
- توی قسمت
- یه هشدار بهتون میده که این آدرس فقط مخصوص همون ارز و شبکه ایه که انتخاب کردید. تیکشو بزنید و Confirm رو کلیک کنید.
- حالا یه آدرس کیف پول (Deposit Address) و یه QR Code بهتون نشون میده. این آدرس همون آدرس کیف پول شما توی کوینکس هست که باید ارز رو بهش منتقل کنید.
مهم ترین هشدار: همیشه قبل از هر واریزی، آدرس کیف پول و شبکه رو چک کنید! حتی اگه قبلاً هم واریز کرده بودید، باز هم این کار رو بکنید، چون ممکنه آدرس واریز صرافی تغییر کرده باشه. همچنین، حواستون به حداقل مبلغ واریز و کارمزد شبکه باشه.
برداشت ارز از کوینکس (Withdrawal): انتقال دارایی
برداشت ارز از کوینکس هم مثل واریز کردنش، راحته. اگه دارایی تون رو توی کوینکس به تتر تبدیل کردید و حالا می خواید برداشت کنید، مراحلش اینطوریه:
- باز هم از منوی Assets توی بالای سایت کوینکس، این بار گزینه Withdraw رو انتخاب کنید.
- انتخاب ارز، حالت انتقال و شبکه:
- توی قسمت
Select Coin/Token
، ارزی که می خواید برداشت کنید رو انتخاب کنید (مثلاً USDT). - توی قسمت
Transfer Mode
، گزینه Normal Transfer رو انتخاب کنید. (گزینه Inter-User Transfer برای انتقال به یه حساب دیگه توی خود کوینکس هست که کارمزد نداره). - توی قسمت
Select Network
، بازم شبکه انتقال رو انتخاب کنید. باز هم تأکید می کنم: شبکه مقصد شما باید با شبکه ای که اینجا انتخاب می کنید، دقیقاً یکی باشه. مثلاً اگه می خواید به یه کیف پول متامسک روی شبکه ERC20 بفرستید، اینجا هم باید ERC20 رو انتخاب کنید.
- توی قسمت
- توی کادر
Withdrawal Address
، آدرس کیف پول مقصد رو وارد کنید. حتماً بعد از اینکه آدرس رو پیست کردید، چند حرف اول و آخرش رو دوباره چک کنید تا مطمئن بشید آدرس درسته. یه اشتباه کوچیک می تونه باعث از دست رفتن سرمایه تون بشه. - توی کادر
Receive amount
، مقداری که می خواید برداشت کنید رو وارد کنید. - زیرش، قسمت
Withdrawal Fee
، کارمزد برداشت رو بهتون نشون میده. - در نهایت، روی دکمه Withdraw کلیک کنید.
- تایید برداشت:
- بعد از کلیک روی Withdraw، یه پنجره باز میشه که ازتون کد گوگل اتنتیکیتور (2FA) رو می خواد. کد رو از اپلیکیشن بگیرید و وارد کنید.
- بعد از اون، یه ایمیل تأیید برداشت از طرف کوینکس بهتون ارسال میشه. برید توی ایمیلتون و روی لینکی که برای تأیید برداشت فرستاده شده، کلیک کنید.
- بعد از کلیک روی لینک، یه صفحه توی مرورگر باز میشه که باید دکمه Approval رو بزنید تا برداشتتون نهایی بشه.
تبریک! حالا برداشتتون انجام شد و معمولاً تو 15 دقیقه دارایی به حساب مقصدتون منتقل میشه. خیلی مراقب مراحل انتخاب شبکه و آدرس کیف پول باشید.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال (Spot Trading) در کوینکس
خب، حالا که پولتون رو به کوینکس آوردید، وقتشه که برید سراغ اصل کاری: خرید و فروش ارز دیجیتال! تو کوینکس هم مثل بقیه صرافی ها، روش های مختلفی برای معامله هست، اما دو تا از پرکاربردترین هاش معاملات اسپات (Spot Trading) و فیوچرز (Futures) هستن. ما اینجا فعلاً روی معاملات اسپات تمرکز می کنیم، چون برای شروع کار و کسایی که می خوان فقط ارز بخرن و نگهداری کنن، بهترین گزینه ست.
آشنایی با محیط معاملاتی اسپات کوینکس
برای اینکه وارد محیط معاملات اسپات بشید، کافیه توی پنل کاربری کوینکس، از منوی بالای صفحه روی گزینه Exchange برید و بعد Spot Trading رو انتخاب کنید. یه صفحه جدید با کلی اطلاعات باز میشه که شاید اولش یکم شلوغ به نظر بیاد، اما نگران نباشید، الان بهتون میگم هر قسمت چیه:
- سمت چپ بالای صفحه: یه کادر Search وجود داره که می تونید جفت ارز معاملاتی مورد نظرتون رو توش سرچ کنید. مثلاً اگه می خواید تتر بدید و بیت کوین بگیرید، BTC/USDT رو سرچ می کنید.
- زیر کادر Search: یه قسمت هست به اسم Latest Execution که معاملات انجام شده روی همون جفت ارز رو به ترتیب زمان نشون میده.
- وسط صفحه: نمودار قیمت جفت ارز انتخاب شده رو می بینید. اینجا جاییه که تریدرهای حرفه ای با ابزارهای مختلف، قیمت رو تحلیل می کنن.
- پایین نمودار (وسط صفحه): پنل ثبت سفارش قرار داره که الان میریم سراغش. گزینه Spot Trading به صورت پیش فرض انتخاب شده.
- سمت راست صفحه: سفارش های خرید و فروش (دفترچه سفارشات یا Order Book) که هنوز انجام نشدن رو می بینید.
انواع سفارش گذاری در معاملات اسپات
حالا که با محیط آشنا شدید، بریم سراغ اینکه چطور سفارش خرید یا فروش بذاریم. توی معاملات اسپات کوینکس، چند نوع سفارش گذاری داریم که هر کدوم کاربرد خودشون رو دارن:
- سفارش Limit (حدی):
اینجا خودتون قیمت خرید یا فروش دلخواهتون رو تعیین می کنید. مثلاً میگید: من می خوام بیت کوین رو وقتی به 60,000 دلار رسید بخرم. سفارشتون تا زمانی که قیمت به اون عددی که شما تعیین کردید نرسه، انجام نمیشه. اگه عجله ای برای خرید یا فروش ندارید و می خواید با یه قیمت مشخص معامله کنید، Limit بهترین گزینه ست.
- سفارش Market (مارکت):
اگه عجله دارید و می خواید همین الان خرید یا فروشتون انجام بشه، این گزینه رو انتخاب کنید. با سفارش مارکت، معامله شما با بهترین قیمت لحظه ای بازار انجام میشه. اینجا دیگه نیازی نیست قیمت تعیین کنید، فقط مقدار ارز رو وارد می کنید.
- سفارش Stop-Limit و Stop-Market:
این دو تا سفارش برای مدیریت ریسک و تعیین حد ضرر یا حد سود استفاده میشن. یه جورایی مثل یه نگهبان برای سرمایه تون عمل می کنن. پیچیده ترن و معمولاً برای تریدرهای حرفه ای تر استفاده میشن، اما اگه دوست داشتید بعداً می تونید بیشتر در موردشون یاد بگیرید.
نحوه ثبت سفارش خرید و فروش (تصویری و گام به گام)
برای ثبت سفارش خرید و فروش، توی همون پنل ثبت سفارش پایین صفحه، گزینه Limit (اگه می خواید قیمت تعیین کنید) یا Market (اگه می خواید با قیمت بازار انجام بشه) رو انتخاب کنید. بعد:
- اگه Limit رو انتخاب کردید: توی کادر Price قیمتی که می خواید رو وارد کنید. توی کادر Amount، مقداری از ارزی که می خواید بخرید یا بفروشید رو وارد کنید.
- اگه Market رو انتخاب کردید: فقط توی کادر Amount مقدار ارز رو وارد کنید.
- در نهایت، روی دکمه Buy (برای خرید) یا Sell (برای فروش) کلیک کنید.
همین! سفارشتون ثبت میشه. اگه Limit باشه، تا رسیدن به قیمت مورد نظر منتظر میمونه و اگه Market باشه، بلافاصله انجام میشه.
بررسی تاریخچه سفارشات و معاملات
برای اینکه از وضعیت سفارشاتتون باخبر باشید، توی همون بخش معاملات اسپات، پایین صفحه، دو تا قسمت مهم دیگه هم هست:
- Pending Orders: این بخش مربوط به سفارشاتیه که هنوز انجام نشدن و در حال انتظارن. می تونید جزئیاتشون رو ببینید و اگه لازم بود، اونا رو کنسل کنید.
- Order History: اینجا تاریخچه تمام سفارشات شما رو نشون میده، هم اونایی که انجام شدن و هم اونایی که کنسل شدن.
- Trade History: این قسمت هم تاریخچه معاملات انجام شده روی سفارشاتتون رو نشون میده، تا زمانی که سفارشتون تکمیل بشه.
توکن اختصاصی کوینکس (CET) و مزایای استفاده از آن
خیلی از صرافی های بزرگ، یه توکن اختصاصی برای خودشون دارن که معمولاً برای کاهش کارمزدها یا دسترسی به خدمات ویژه استفاده میشه. کوینکس هم از این قاعده مستثنی نیست و توکن اختصاصی خودش رو به اسم CET (CoinEx Token) داره که سال 2018 معرفی شد.
نحوه فعال سازی پرداخت کارمزد با CET و میزان تخفیف
یکی از بزرگترین مزایای توکن CET اینه که اگه شما کارمزد معاملاتتون رو باهاش پرداخت کنید، 20 درصد تخفیف می گیرید! یعنی به جای اینکه کارمزد رو با تتر یا ارز دیگه بدید، اگه CET توی حسابتون داشته باشید، کارمزدتون کمتر میشه. این برای کسایی که زیاد معامله می کنن، خیلی به صرفه است.
برای فعال کردنش هم خیلی راحته:
- وارد پنل کاربری تون توی کوینکس بشید.
- روی منوی پروفایل (که معمولاً شبیه سر یه انسانه) برید و روی Preferences کلیک کنید.
- اونجا یه گزینه هست به اسم Use CET as Fees. دکمه جلوی این گزینه رو فعال کنید.
به همین سادگی! حالا از این به بعد، کارمزدهاتون با CET محاسبه میشه و 20 درصد تخفیف می گیرید.
یه نکته مهم: ما اینجا صرفاً برای کاهش کارمزد بهتون پیشنهاد خرید مقدار کمی CET رو میدیم. این به معنی پیشنهاد سرمایه گذاری بلندمدت یا هولد کردن CET نیست. مثل هر ارز دیجیتال دیگه ای، CET هم نوسانات خودشو داره و خریدش برای سرمایه گذاری ریسک های خاص خودشو داره. پس این فقط یه ابزار برای کاهش هزینه های معاملاتتونه.
کارمزدهای صرافی کوینکس (توضیح جامع)
کارمزدها همیشه یه بحث مهم برای تریدرها هستن، چون مستقیم روی سود و زیانشون تأثیر میذارن. کوینکس معمولاً کارمزدهای رقابتی و مناسبی داره. بیاید با هم یه نگاهی به ساختار کارمزدهاش بندازیم:
کارمزد معاملات اسپات (Maker & Taker)
توی معاملات اسپات، دو نوع کارمزد داریم: میکر (Maker) و تیکر (Taker).
- میکر (Maker): وقتی سفارشی ثبت می کنید که بلافاصله انجام نمیشه و توی دفترچه سفارشات (Order Book) قرار می گیره (مثلاً یه سفارش Limit با قیمتی دورتر از قیمت بازار)، شما Maker هستید. شما به بازار نقدینگی اضافه می کنید.
- تیکر (Taker): وقتی سفارشی ثبت می کنید که بلافاصله با سفارش های موجود توی دفترچه سفارشات مچ میشه و انجام میشه (مثلاً یه سفارش Market یا یه سفارش Limit که بلافاصله انجام میشه)، شما Taker هستید. شما نقدینگی رو از بازار برمیدارید.
توی کوینکس، کارمزد میکر و تیکر برای معاملات اسپات یکسانه و معمولاً 0.2% هست. اما همونطور که گفتم، اگه کارمزد رو با توکن CET پرداخت کنید، 20% تخفیف می گیرید و کارمزدتون به 0.16% کاهش پیدا می کنه. این خودش یه عدد خوبه، مخصوصاً اگه حجم معاملاتتون بالا باشه.
کارمزد معاملات فیوچرز (Maker & Taker)
معاملات فیوچرز یه خورده پیچیده تر و پرریسک تر هستن و کارمزدشون هم متفاوته:
- کارمزد Maker در فیوچرز: 0.03%
- کارمزد Taker در فیوچرز: 0.05%
باز هم با فعال سازی پرداخت کارمزد با CET، این درصدها هم کاهش پیدا می کنن.
یه نکته دیگه هم که هست، اینه که اگه حجم معاملات ماهانه تون توی کوینکس زیاد باشه، به صورت خودکار سطح کاربریتون بالاتر میره و کارمزدهاتون هم کمتر میشه. این یه جور پاداش برای تریدرهای فعاله.
کارمزد واریز و برداشت
- کارمزد واریز: خبر خوب اینه که واریز ارز به صرافی کوینکس هیچ کارمزدی نداره! یعنی هر چقدر ارز واریز کنید، همون مقدار به حسابتون میشینه (فقط کارمزد شبکه بلاکچین که برای انتقال انجام میشه، ازتون کم میشه که اون هم ربطی به کوینکس نداره).
- کارمزد برداشت: کارمزد برداشت بسته به نوع ارز و شبکه ای که برای انتقال استفاده می کنید، متفاوته. مثلاً کارمزد برداشت تتر (USDT) روی شبکه TRC20 معمولاً حدود 2.8 تتر هست، در حالی که روی شبکه ERC20 (اتریوم) ممکنه تا 29 تتر هم باشه. پس همیشه حواستون به شبکه ای که انتخاب می کنید و کارمزدش باشه.
برای اینکه از آخرین کارمزدهای واریز و برداشت برای ارزهای مختلف مطلع بشید، همیشه می تونید به صفحه مربوط به Fees توی سایت کوینکس مراجعه کنید.
کارمزد برداشت (تقریبی) | حداقل برداشت | شبکه | ارز |
---|---|---|---|
0.00017 | 0.001 | BTC | Bitcoin |
0.0028 | 0.005 | ERC20 | Ethereum (ETH) |
2.8 | 2.8 | TRC20 | USDT |
29 | 29 | ERC20 | USDT |
0.00016 | 0.005 | BSC | BNB |
0.026 | 20 | CSC | CET |
این جدول فقط یه نمونه ست و کارمزدها ممکنه تغییر کنن. پس همیشه قبل از برداشت، توی صفحه Withdraw صرافی، کارمزد رو چک کنید.
دانلود و ورود به اپلیکیشن موبایل کوینکس (iOS و Android)
بعضی از ما ترجیح میدیم با گوشی هامون کارهامون رو انجام بدیم و ترید کنیم. کوینکس هم برای این منظور اپلیکیشن های موبایلی حرفه ای برای گوشی های اندروید و iOS داره که می تونید به راحتی دانلود و نصب کنید. کار کردن با اپلیکیشن هم خیلی شبیه به وب سایتشه و حسابی کارتون رو راحت می کنه.
برای دانلود اپلیکیشن کوینکس، بهترین و امن ترین راه اینه که مستقیم از فروشگاه های رسمی اپلیکیشن اقدام کنید:
- برای گوشی های اندروید: می تونید از فروشگاه Google Play دانلود کنید.
- برای گوشی های iOS (آیفون): می تونید از App Store دانلود کنید.
فقط حواستون باشه که از لینک های امن و معتبر (همین فروشگاه های رسمی) دانلود کنید تا خدای نکرده اپلیکیشن جعلی نصب نکنید.
راهنمای تصویری ورود به حساب کاربری از طریق اپلیکیشن
بعد از اینکه اپلیکیشن رو دانلود و نصب کردید، حالا بریم سراغ ورود به حسابتون:
- اپلیکیشن کوینکس رو باز کنید.
- گزینه Log In (ورود) رو پیدا کنید و روش ضربه بزنید.
- توی کادر Email، آدرس ایمیلی که باهاش توی کوینکس ثبت نام کردید رو وارد کنید.
- توی کادر Password، رمز عبور حسابتون رو وارد کنید.
- روی دکمه Log In ضربه بزنید.
نکته مهم: اگه تأیید دو مرحله ای (2FA) با گوگل اتنتیکیتور رو فعال کرده باشید، بعد از وارد کردن ایمیل و رمز عبور، یه مرحله دیگه هم باید کد 6 رقمی رو از اپلیکیشن گوگل اتنتیکیتور بگیرید و وارد کنید. این برای امنیت حسابتونه، پس حتماً کد رو درست وارد کنید.
با انجام این مراحل، به راحتی وارد حساب کاربری تون توی اپلیکیشن کوینکس میشید و می تونید از تمام امکانات صرافی روی گوشی تون استفاده کنید.
جمع بندی و نکات پایانی
خب، رسیدیم به آخر داستانمون! همونطور که با هم دیدیم، ثبت نام در صرافی coinex نه تنها پیچیده نیست، بلکه برای ما ایرانی ها کلی مزیت هم داره. این صرافی از سال 2017 تا الان، نشون داده که میشه بهش اعتماد کرد و هیچ وقت برای کاربران ایرانی محدودیت خاصی ایجاد نکرده و هیچ گزارشی هم از مسدود شدن حساب ها نداشتیم. این خودش یه نفس راحت برای کساییه که می خوان تو این بازار پرنوسان، با خیال راحت فعالیت کنن.
توی این راهنما، از صفر تا صد مراحل رو با هم رفتیم: از ساخت حساب اولیه با ایمیل و انتخاب رمز عبور قوی گرفته، تا گام های حیاتی برای افزایش امنیت حسابتون با فعال سازی گوگل اتنتیکیتور و کد ضد فیشینگ. یاد گرفتیم که احراز هویت توی کوینکس اجباری نیست و حتی اگه خواستید، می تونید با مدارک ایرانی خودتون این کار رو انجام بدید. نحوه واریز و برداشت ارز دیجیتال، آشنایی با محیط معاملات اسپات و انواع سفارش گذاری و حتی چگونگی استفاده از توکن CET برای کاهش کارمزدها رو هم بررسی کردیم. در نهایت، آموزش دانلود و ورود به اپلیکیشن موبایل کوینکس رو هم بهتون گفتیم تا بتونید همیشه و همه جا به حسابتون دسترسی داشته باشید.
توصیه نهایی من به شما اینه که همیشه امنیت رو جدی بگیرید. پسوردتون رو قوی انتخاب کنید و کد گوگل اتنتیکیتور رو حتماً فعال کنید و از Private Key اون پشتیبان بگیرید. توی بازار ارزهای دیجیتال، دانش و احتیاط حرف اول رو می زنه. پس با اطلاعات کامل و قدم های محتاطانه وارد این دنیا بشید. اگه سوالی هم داشتید، می تونید از پشتیبانی کوینکس کمک بگیرید. امیدوارم این راهنمای کامل، بهتون کمک کنه تا با خیال راحت و با دانش کافی، معاملاتتون رو توی کوینکس شروع کنید و از این دنیای جدید لذت ببرید. به امید موفقیت های بزرگ برای همه شما!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ثبت نام در صرافی Coinex | راهنمای جامع و گام به گام" هستید؟ با کلیک بر روی ارز دیجیتال، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ثبت نام در صرافی Coinex | راهنمای جامع و گام به گام"، کلیک کنید.