مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات» – خبرگزاری انکو | اخبار ایران و جهان

مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات» - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار انکو، هر گاه حجم و میزان کالایی در بازار بیش از نیاز باشد و کاهش قیمت ها موجب زیان تولیدکننده شود دولت ورود کرده و کالاهای مازاد را از سطح بازار جمع آوری می کند.

ایران در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و در این زمینه می تواند درآمدزایی ارزی داشته باشد. ظرفیت کشور در تولید گوشت مرغ سالانه 3 میلیون تن بوده که این آمار ضمن تامین داخل می تواند بازار صادراتی را برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ورود محصولات کشاورزی بر بازارهای جهانی گفته، وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است. بازار دایمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تامین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

علی ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین المللی دانست. به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است. در دنیا صادرات مورد حمایت دولت ها بوده و به شکل گیری اولیه آن یارانه تعلق می گیرد. این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی 3 تا 4 ماه می تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

تلاش برای بازار سازی

قیمت هر کیلو گرم مرغ سال گذشته 73 هزار تومان تعیین شد که این عدد بین 78 تا 95 هزار تومان در نوسان بود. در مقطعی با کاهش حجم جوجه ریزی قیمت گوشت مرغ به حدود 100 هزار تومان رسید که با ورود وزارت جهاد کشاورزی و رساندن جوجه ریزی به بیش از 150 میلیون قطعه آرامش به بازار گوشت مرغ بازگشت.

در حال حاضر هنوز قیمت جدید تعیین نشده و هر کیلو گرم گوشت مرغ به مبلغ 78 هزار تومان به فروش می رسد.

در ادامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره گیری از مکانیزم استمهال در حال خدمات رسانی به زنجیره مرغداری کشور است.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صنعت مرغداری ایران وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفت وگوی ملی با مرغداران هستیم. زمان آن رسیده که با بهره وری و کارایی بالاتر، تولید انجام شود.

حسین شیرزاد نسبت به جمع آوری گوشت مرغ مازاد از سطح بازار عنوان کرده، در حال حاضر شرکت ها و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان ها مشغول هستند و شرکت پشتیبانی امور دام با تمام ظرفیت متعهد به خرید مرغ است؛ به طوری که در یک ماه گذشته رکورد خرید روزانه 1000 تن رقم خورده است. در ماه مبارک رمضان حدود 17 هزار تن مازاد مرغ از استان ها خریداری شد.

گفتنی است؛ امسال واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه های بین المللی متوقف شده و تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می گیرد.

حسین شیرزاد تاکید دارد، صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. قطعاً باید کریدورهای صادراتی فعال شود و صادرات موفق وابسته به زیرساخت های مناسب صادراتی و ظرفیت های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم.

در این زمینه ضروری است تعداد کشتارگاه ها متناسب سازی شده و مدیریت صادرات مرغ به لحاظ کیفی تقویت شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات» – خبرگزاری انکو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات» – خبرگزاری انکو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه