«زینب قیصری» کاندیدای راه یافته به دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در گفت وگو با خبرنگار انکو، در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از وضعیت لیست های انتخاباتی تهران در انتخابات مجلس به چه صورت است؟، اظهار کرد: در این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد تحول و دگرگونی در ابعاد مختلف بودیم. این دگرگونی چه در لیست های ارایه شده و چه در نگرش و شیوه انتخاب مردم، آشکارا به چشم می آمد؛ تا حدی که حتی تا شب های آخر انتخابات و با وجود نظرسنجی ها، پیش بینی نتیجه انتخابات دشوار بود.
وی ارایه لیست هایی با گفتمانی نو و جدید را یکی از علل نتایج پیش آمده در انتخابات دور اول اسفند 1402 دانست و ادامه داد: تجربیات گذشته، برخی افراد، احزاب و گروه های دغدغه مند را بر آن داشت تا لیست های جداگانه ای با گفتمانی نو و تازه ارایه کنند. این گفتمان جدید با استقبال مردم روبرو شد و زمینه ای برای ارتباط آنان با لیست های جدید فراهم کرد.
نارضایتی از گذشته دلیل تمایل مردم به لیست های جدیدی مانند «صبح ایران» و «امنا»
قیصری اظهار داشت: از سوی دیگر، نارضایتی نسبی مردم از عملکرد گذشته، آنها را به این تصمیم رهنمون کرد که خود دست به کار شوند و در انتخاب افراد اصلح، نقش فعال تری ایفا کنند؛ به همین جهت تمایل مردم به لیست های جدیدی مانند «صبح ایران» و «امنا» بیشتر شد.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به میزان اختلاف آرای نامزدهای انتخاباتی در تهران، بیان کرد: بر خلاف دوره های گذشته بررسی آرا نشان می دهد که اختلاف آرا بین نفر اول و آخر فهرست ها قابل توجه است و این امر نشان دهنده آن است که در این دوره از انتخابات مردم با دقت بیشتری سوابق افراد را بررسی کرده و در نهایت با آگاهی و شناخت بیشتر دست به انتخاب زده اند.
بلوغ سیاسی قابل تحسین مردم
وی اضافه کرد: این موضوع بسیار ارزشمند بود و نشان دهنده بلوغ سیاسی قابل تحسینی بود که از سوی مردم ارایه شد؛ این امر درسی برای سیاستمداران است و نشان می دهد که مردم چگونه فکر می کنند و چه انتظاراتی دارند.
قیصری، با تشریح دلایل حضور خود در دو لیست انتخاباتی «صبح ایران» و «امنا»، عنوان کرد: شعار اصلی این دو لیست، شفافیت، مبارزه با فساد و پرهیز از شخص محوری بود. این لیست ها در مراحل انتخاب افراد نیز بر شاخص محوری و تخصص افراد تمرکز داشتند و تمام تلاش آنها بر این امر معطوف بود.
نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس از حوزه تهران، تاکید کرد: با بررسی افراد این فهرست ها، می توان تعادل و تناسب در تخصص ها را به وضوح مشاهده کرد؛ افراد نیز با توجه به مشکلات کشور و تخصص های مرتبط انتخاب شده بودند.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: در دور قبل، بیش از سه هزار کاندیدا وجود داشت، لذا می توان گفت پراکندگی آرا به خصوص در میان افراد غیرسیاسی مشهود بود؛ اما در دور دوم این مشکل را نخواهیم داشت، چرا که تمرکز افراد بیشتر بر روی کاندیداهایی است که دارای رزومه مشخص و قابل قبول هستند. به نظرم ان شاءالله در دور دوم شاهد آرا کیفی تر خواهیم بود.
مجلس دوازدهم در مسیر حل مشکلات با رویکرد اصولگرایی
قیصری در پاسخ به این سوال که به نظر شما، جناح بندی های حزبی و سیاسی در مجلس با توجه به اکثریت اصولگرا و اقلیت اصلاح طلب، به چه صورت شکل خواهد گرفت؟، بیان کرد: بدون شک اکثریت مجلس دوازدهم اصولگرا هستند، اما هنوز برای قضاوت نهایی در خصوص وزن گروه های اصولگرا زود است، زیرا تعدادی از نمایندگان به دور دوم راه یافته اند و باید منتظر نتایج نهایی بود؛ به هر حال، با توجه به اکثریت اصولگرا، انتظار می رود که مجلس دوازدهم در مسیر حل مشکلات کشور با رویکرد اصولگرایی حرکت کند.
تهران به نمایندگان زن توانمند، نیازمند است
وی در خصوص مشکل درصد پایین حضور زنان در مجلس آینده، عنوان کرد: یکی از نگرانی های بنده، کاهش تعداد نمایندگان زن در مجلس است. در دور قبل، 16 نماینده زن در مجلس حضور داشتند، در حالی که تاکنون و با پایان مرحله اول انتخابات تعداد آنها به 11 نفر رسیده است. امیدواریم که در دور دوم انتخابات شاهد حضور بیشتر بانوان در مجلس باشیم، چرا که تهران به نمایندگان زن توانمند، نیازمند است.
قیصری تصریح کرد: پراکندگی آرا به ضرر بانوان تمام شد؛ به این معنا که تعداد بالای گزینه ها و پراکندگی آرا در نهایت مانع از حضور بیشتر بانوان در مجلس شد. امیدواریم در دور بعد شاهد حضور پررنگ تر بانوان در مجلس باشیم.
بانوان مجلس وظیفه دفاع از حقوق زنان و پیگیری مطالبات آنان را دارند
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: حضور بانوان در مجلس صرفاً به پیگیری حوزه های تخصصی خودشان در کمیسیون ها محدود نمی شود. آنها وظیفه ای مهم تر نیز برعهده دارند و آن، دفاع از حقوق زنان و پیگیری مطالبات این قشر از جامعه است. حوزه زنان، یک کار جمعی است که باید توسط بانوان مجلس به انجام برسد و این موضوع برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و بر آن تاکید داریم.
زنان از بسیاری از محدودیت های قبل از انقلاب رها شده اند
قیصری در ادامه این گفت وگو با بیان اهمیت توجه به زنان در مجلس آینده به عنوان یک اولویت اجتناب ناپذیر، گفت: در حوزه زنان، نخستین گام شناخت دقیق وضعیت موجود است. در چهار دهه گذشته بعد از انقلاب اسلامی، در این عرصه شاهد پیشرفت های قابل توجهی بوده ایم. مقایسه وضعیت فعلی بانوان کشور با دوران پهلوی گویای این پیشرفت هاست. زنان ایرانی در این سال ها سهم بسزایی در عرصه های مختلف آموزشی، اجتماعی و فرهنگی ایفا کرده اند و از بسیاری از محدودیت ها و ممنوعیت های قبل از انقلاب رها شده اند. اما با وجود این پیشرفت ها، هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
در حکمرانی الهی زن اساس و پایه جامعه است
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: در حکمرانی الهی و متعالی که مدعی آن هستیم، زن نقش محوری دارد و اساس و پایه جامعه است. این دیدگاه باید در عمل نیز متبلور شود. نگاه تفکیک گرایانه زن و مرد و تمرکز بر جنسیت به جای شایسته سالاری، راهگشای حل مشکلات این حوزه نخواهد بود.
وی تاکید کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند، باید فضایی برابر برای حضور زنان و مردان در عرصه های مختلف ایجاد شود و زمینه رقابت سالم و عادلانه را برای آنان فراهم کرد. با توجه به ارتباط ناگسستنی بین زن و خانواده، ساماندهی امور زنان و خانواده از اهمیتی دوچندان برخوردار است. در سال های اخیر، شاهد جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دشمن بوده ایم که علاوه بر تحریم های اقتصادی، بنیان خانواده و ارزش های اسلامی را هدف قرار داده است؛ در این میان، ضعف عملکرد برخی از نهادها و دستگاه ها در حوزه فرهنگی و آموزشی، زمینه ساز ولنگاری فرهنگی و آسیب به نسل جوان شده است.
چالش ها و بحران های کشور ریشه در مسایل اقتصادی دارند
قیصری در مواجهه با این پرسش که «لطفاً در مورد تخصص خود و همچنین کمیسیون هایی که در صورت راهیابی به مجلس تمایل به حضور در آنها را دارید، توضیح دهید»، بیان کرد: با توجه به سابقه بیش از 15 سال فعالیت در صنعت نفت و تحصیلات مرتبط در رشته مهندسی شیمی، اشراف کاملی به نظام و مسایل این صنعت دارم. همانطور که می دانید، کشورمان در حال حاضر با چالش ها و بحران های متعددی مواجه است که عمدتاً ریشه در مسایل اقتصادی دارند. بی تردید یکی از این بحران ها، بحث انرژی است. در این زمینه، پیش بینی ها چندان مطلوب نیست و معتقدم باید در اسرع وقت برای رفع این مشکل ها چاره ای اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: در گذشته و در طول فعالیتم در حوزه نفت، تعاملات زیادی با نمایندگان کمیسیون انرژی داشتم و در پروژه هایی که به عنوان مدیر مطالعاتی در آنها حضور داشتم، شیوه نگاه نمایندگان به حوزه انرژی را به خوبی درک کردم. با توجه به این تجربیات، احساس می کنم که از مشکلات این حوزه به طور کامل آگاه هستم و می توانم در مقام قانون گذاری و نظارت، برای حل آنها اقدام کنم.
مجلس مانند پروژکتوری است که مسیر را برای دولت روشن می کند
قیصری با انتقاد از نگاه های غیر ملی برخی نمایندگان مجلس، خاطر نشان کرد: نکته ای که همواره برایم آزاردهنده بوده، نگاه منطقه ای، بومی و انحصاری برخی از نمایندگان است. به نظر من، پس از تصدی کرسی نمایندگی، وظیفه یک نماینده ارتقای جایگاه کل کشور است و نه صرفاً تمرکز بر روی یک شهر یا منطقه خاص. با نشستن بر صندلی سبز مجلس، شما به عنوان نماینده کل کشور محسوب می شوید و باید با دیدی کلان به مسایل بنگرید. من مجلس را به مثابه پروژکتور و نورافکن برای دستگاه اجرایی می دانم که با تاباندن نور، فضا را روشن می کند و مسیر را برای دولت نمایان می سازد.
اولویت مجلس دوازدهم معیشت و رنگین کردن سفره مردم است
این فعال سیاسی اصولگرا، در بخش دیگری از این گفت وگو در پاسخ به سوالی در خصوص مهم ترین اولویت مجلس دوازدهم، اظهار کرد: اولویت اصلی مجلس این است که سفره مردم را رنگین کند و معیشت آنان را بهبود ببخشد. واقعیت امر این است که در حوزه اقتصاد با چالش های متعددی روبرو هستیم. مواردی چون صندوق های بازنشستگی، نظام بانکی، مسایل جمعیتی که همگی به اقتصاد مرتبط می شوند و حتی حوزه انرژی، نمونه هایی از این چالش ها هستند؛ قطعاً در مجلس جدید خروجی عملکرد هر یک از کمیسیون های پارلمان، به طور مستقیم بر اقتصاد کشور و سفره مردم تاثیر می گذارد.
این کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس با مهم خواندن جایگاه کمیسیون های تخصصی مجلس، اظهار داشت: وظیفه اصلی تمامی کمیسیون ها این است که با اتخاذ تدابیر مناسب، از کوچک تر شدن سفره مردم و وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی جلوگیری کرده و در جهت بهبود معیشت و رفاه جامعه گام بردارند.
متاسفانه قوانین حوزه انرژی کامل اجرا نشده است
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه پاسخ به مهم ترین اولویت های مجلس دوازدهم با اشاره به حوزه تخصصی خود، تاکید کرد: در گذشته قوانین متعددی در حوزه انرژی به تصویب رسیده است، اما متاسفانه بسیاری از آنها به طور کامل اجرا نشده اند و نظارت کافی بر حسن اجرای آنها وجود نداشته است. معتقدم اگر نظارت دقیق و موثری بر اجرای قوانین صورت می گرفت، بسیاری از مشکلات فعلی در این حوزه وجود نداشت و شاهد پیشرفت های قابل توجهی بودیم.
افزایش تعاملات بانکی خارجی با رشد صادرات پتروشیمی میسر می شود
قیصری با ارایه پیشنهادی برای مجلس دوازدهم، گفت: حالا که در سال جهش تولید با مشارکت مردم قرار داریم، عمیقاً معتقدم که صنعت پتروشیمی یکی از اصلی ترین مسیرها برای تحقق این شعار است. انرژی، موتور پیشران توسعه کشور ما است و در این میان، پتروشیمی می تواند به عنوان موتور پیشران توسعه صنایع تکمیلی، عمل کند؛ قطعاً امروزه صنایع تکمیلی نقش بسیار مهمی در اشتغال زایی، ارزآوری، دور زدن تحریم ها، ایجاد ارزش افزوده بالا و همچنین امنیت پایدار دارند؛ قطعاً با توسعه صنعت پتروشیمی و صنایع تکمیلی، می توانیم به خودکفایی در تولید محصولات مختلف دست پیدا کنیم و وابستگی خود به واردات را به حداقل برسانیم. علاوه بر این، می توانیم با صادرات محصولات این صنعت راهبردی، ضمن ایجاد رونق اقتصادی، وزن و شرایط لازم را برای تعاملات بانکی با سایر کشورها، حتی در شرایط تحریم، فراهم کنیم.
وی در ادامه بیان اولویت های مجلس آینده با اشاره به پالایشگاه ها، تصریح کرد: موضوع پالایشگاه ها نیز یکی دیگر از دغدغه های اصلی من است. همانطور که می دانید، تامین مالی و اعتباری پالایشگاه ها از جمله چالش های مهم این حوزه است، که در صورت ورود به پارلمان دوازدهم حتماً این موارد را در کمیسیون مربوطه پیگیری خواهم کرد.
راه حل های تک متغیری پاسخگوی حوزه انرژی نیست
قیصری افزود: بحث ناترازی انرژی یکی از چالش های مهم کشور است. در برنامه هفتم توسعه، سیاست های مختلفی در این زمینه مطرح شده است و گروه های متعددی برای ارایه طرح های خود به کمیسیون انرژی و حتی رییس قوه مقننه مراجعه کرده اند. معتقدم که در حوزه انرژی نمی توانیم به دنبال راه حل های تک متغیری و تک بعدی باشیم. مجموعه ای از راه حل ها در سمت عرضه و تقاضا وجود دارند که باید به طور همزمان و مکمل یکدیگر مورد بررسی و اجرا قرار گیرند.
این فعال سیاسی اصولگرا بیان داشت: تشکیل فراکسیون هایی که در بحث ناترازی انرژی به کمیسیون انرژی یاری برسانند، می تواند گامی موثر در این راستا باشد.
وی با انتقاد از برخی سیاست های غلط در بخش صنعت انرژی، بیان کرد: من همواره پیشنهاد داده ام که به جای احداث پتروشیمی در مناطق نامناسب از نظر اقلیمی، می توان با احداث این مجتمع ها در نوار مرزی دریا و حاشیه خلیج فارس، ضمن اشتغال زایی برای اهالی منطقه مورد نظر و جذب نیرو از آن منطقه، از تخریب محیط زیست و تضییع حقوق آیندگان نیز جلوگیری کرد. در این راستا، می توان از زیرساخت های موجود در این مناطق مانند یوتیلیتی ها و مراکز تجمیعی استفاده کرد و با برنامه ریزی دقیق، مانع از اتلاف منابع و انرژی شد.
قیصری گفت: خوشبختانه، در جلسات متعددی که با حضور متخصصان و صاحب نظران در این حوزه برگزار شده، شاهد رویکردی تخصص گرایانه و نگاهی تشکیلاتی و گروهی به این موضوع بوده ایم، لذا معتقدم نماینده مجلس باید فارغ از ملاحظات شخصی و جناحی، با دیدی ملی و دلسوزانه به نفع مردم تصمیم گیری و رای دهد تا شاهد مجلسی پربار و پرمحتوا باشیم.
ضرورت کنار گذاشتن بنگاه داری توسط بانک ها
وی در ادامه تشریح اولویت های مهم مجلس دوازدهم، با یادآوری یکی از تذکرهای رهبر انقلاب، خاطر نشان کرد: حضرت آقا در مورد نظام بانکی فرمودند که در حال حاضر بانک ها به جای انجام وظایف اصلی خود، به بنگاه داری مشغول اند که این موضوع باید حل شود و این جراحی باید انجام شود
قیصری تاکید کرد: یکی از اقدامات اساسی که مجلس می تواند انجام دهد، نظارت بر وزارت اقتصاد و مسوولان اجرایی حوزه اقتصادی کشور است. به نظر من، تمرکز بر این امر ضروری است. همانطور که قبلاً عرض کردم، نتایج عملکرد سایر بخش ها نیز در نهایت بر اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود.
این کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس با تشریح ضرر ناشی از «مدیریت غلط»، عنوان کرد: این ضرر به دلیل تصمیمات و اقدامات اشتباه مدیران به وجود می آید و می تواند پیامدهای منفی قابل توجهی برای کشور داشته باشد. به علاوه؛ «عدم نفع» نیز زمانی اتفاق می افتد که فرصتی برای کسب منفعت وجود داشته باشد، اما به دلیل سوءمدیریت، این فرصت از دست می رود. عدم نفع، می تواند به اندازه ضرر ناشی از مدیریت غلط، زیان بار باشد.
وی با انتقاد از برخی رفتارهای مدیریتی در کشور، گفت: متاسفانه، شاهد کمبود جسارت در بین مدیران، به خصوص در بخش صنعت، هستیم. این مدیران گاهاً به دلایل واهی، از شروع کارهای جدید خودداری می کنند. به همین جهت نهادهای نظارتی همچون مجلس باید بر عملکرد وزرا نظارت کنند و با بررسی دقیق نتایج اقدامات آنها، مشخص کنند که آیا این اقدامات منجر به نفع کشور شده است یا خیر؟
باید جنبه نظارتی مجلس تقویت شود
قیصری تصریح کرد: باید جنبه نظارتی مجلس تقویت شود، زیرا بخش زیادی از مشکلات در کشور در بخش عدم اجرای قوانین شکل می گیرد و نباید نمایندگان تنها به فکر وضع قوانین جدید باشند.
قیصری با مهم خواندن نقش نظارتی پارلمان در حوزه زنان، گفت: علاوه بر قانون گذاری، نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی در راستای اجرای قوانین و انجام تعهداتشان در قبال زنان و خانواده، از وظایف مهم مجلس، به ویژه بانوان حاضر در آن است. در همین راستا قطعاً با همدلی و همکاری مسوولان و آحاد جامعه، می توانیم شاهد پیشرفت های بیشتر در حوزه زنان و خانواده و در نهایت، ارتقای جایگاه زن در جامعه ایرانی-اسلامی باشیم.
«پویش با انکو انتخاب کنید» در ایام انتخابات بی بدیل و تازه بود
قیصری در بخش پایانی این گفت و گو با تمجید از خبرگزاری انکو به دلیل راه اندازی «پویش با انکو انتخاب کنید»، گفت: اقدام خبرگزاری انکو در خصوص «پویش با انکو انتخاب کنید» در ایام انتخابات بی بدیل و تازه بود. باید پذیرفت با گذر جامعه به سوی مدرنیته، تحولات همه جانبه ای در عرصه های مختلف رقم می خورد. صنعت تبلیغات نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ضرورت دگرگونی و نوآوری در این حوزه احساس می شد، لذا ابتکار عمل خبرگزاری انکو در این راستا، اقدامی شایسته تقدیر است.
وی ادامه داد: یکی از نقاط قوت این طرح، ارایه خدمات رایگان به کاندیداها بود که زمینه ای برابر برای رقابت فراهم می کند. با توجه به تمکن مالی متفاوت کاندیداها، هرچه این مرحله از تبلیغات با صرف هزینه کمتری انجام پذیرد، زبان نمایندگان در مجلس قوی تر خواهد بود. در این راستا، نقش آفرینی خبرگزاری ها در تخصیص این فرصت و تسهیل فرآیند تبلیغات، امری ارزشمند است.
قیصری گفت: خوشبختانه، در مرحله اول انتخابات این طرح با استقبال چشمگیری از سوی کاندیداها و مخاطبان روبرو شد. امید است که امکان اجرای مرحله دوم نیز فراهم شود. به طور کلی، این اقدام خبرگزاری انکو، گامی نوین در مسیر تحول صنعت تبلیغات محسوب شده و ضرورت تداوم و گسترش چنین ابتکاراتی در دوره های آتی احساس می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شاهد آرای کیفی تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود – خبرگزاری انکو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی خانواده، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شاهد آرای کیفی تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود – خبرگزاری انکو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.