سالاری: «تیاتر شبستان» طلیعه بازگشت هنر به زندگی مردم است
معاون هنری وزارت فرهنگ بیان کرد: جشنواره تیاتر شبستان طلیعه ای است برای این که هنر و زندگی دوباره در کنار هم قرار گیرند. اوج هنر ما در دورانی بود که هنر و زندگی با هم ممزوج بودند. تیاتر شبستان باید «هنرپیشه» تربیت کند نه «بازیگر». هنر پیشه بودن است که ارزش و اهمیت دارد.
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری انکو؛ محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی تیاتر شبستان با طرح یک سوال اظهارکرد: «بازیگر» یا «هنرپیشه» به نظر شما کدام واژه صحیح است؟ حضرت آیت الله جوادی آملی می فرماید: نگویید بازیگر! چون قرآن فرموده است «و ما کنا لاعبین؛ ما بازیگر نیستیم» بنابراین میان بازیگر و هنرپیشه تفاوت وجود دارد.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تمایز بین تیاتر مسجدی با دیگر هنرها در همین است. یعنی مبنا و ریشه تیاتر مسجدی، مبنای قرآنی است.
وی با اشاره به مقاله دکتر زرین کوب با موضوع رابطه هنر با اسلام گفت: دکتر زرین کوب در بخشی از مقاله خود می نویسد: « که گفت که در اسلام، دین را با هنر سازگاری نیست؟ بر عکس، این هر دو با یکدیگر ملاقات می کنند و آن هم در مسجد. دوستدار جمال. یک نظر به بعضی مساجد کهن نشان می دهد که این بناهای باشکوه والا که به پیشگاهِ خدا اهداء شده اند صرف نظر از قدس و نزهتِ معنوی که دارند از احاظِ یک مورخ نیز در خور آنند که گالری های هنر اسلامی تلّقی شوند… حقیقت آن است که معمارِ مسلمان در روزگاران گذشته هر زیبایی را که در اطراف خویش می دید اگر آن را در خورد عظلمت و جلالِ خدا می یافت سعی می کرد تا به هنگام فرصت برای آن در مسجد جایی باز کند.»
سالاری ادامه داد: مسجد در طول تاریخ تجلی گاه همه هنرها بوده است. متاسفانه با ظهور مدرنیته هنر از زندگی مردم جدا شد. در حالی که در گذشته هنر در زندگی روزمره مردم جاری و ساری بود. مردم ما حتی ظرف آبی که در آن آب می نوشیدند آمیخته با هنر خوشنویسی بود و بر روی کاسه های آب با خط خوشنویسی نوشته بود سلام بر سالار شهیدان.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه تیاتر و نمایش در زندگی خاطرنشان کرد: جشنواره تیاتر شبستان طلیعه ای است برای این که هنر و زندگی دوباره در کنار هم قرار گیرند. اوج هنر ما در دورانی بود که هنر و زندگی با هم ممزوج بودند. تیاتر شبستان باید «هنرپیشه» تربیت کند نه «بازیگر». هنر پیشه بودن است که ارزش و اهمیت دارد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این نکته که ما باید مساجد را مامن و پناهگاه هنر قدسی قرار دهیم و هنر قدسی را از مساجد به سطح جامعه بیاوریم گفت: زمانی آبشخور، مامن و جلوه گاه همه هنرمندان در همه رشته ها آستان قدس و به تبع آن مساجد بودند. ملک الشعرای بهار، که شما نام او را در تاریخ می خوانید این لقب را از آستان قدس داشت یعنی ملک الشعرای آستان بود. امروز هم باید به آن دوران بازگردیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سالاری: «تیاتر شبستان» طلیعه بازگشت هنر به زندگی مردم است" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سالاری: «تیاتر شبستان» طلیعه بازگشت هنر به زندگی مردم است"، کلیک کنید.