رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

سپهر ستاری: مراسم قرعه‌کشی دور سوم و نهایی مرحله مقدماتی جام جهانی 2026 در آسیا دیروز (پنج‌شنبه) برگزار شد و تیم‌های آسیایی رقبای خود را شناختند. تیم ملی ایران که در دور قبلی به عنوان تیم صدرنشین گروه E صعود کرده بود، این بار در گروه A مسابقات قرار گرفت.

رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان و کره‌شمالی 5 رقیب ایران برای صعود به جام جهانی 2026 قطر هستند و با توجه به صعود مستیقم 2 تیم از هر گروه، به نظر می‌رسد شاگردان امیر قلعه‌نویی کار سختی برای راهیابی به جام جهانی 2026 نداشته باشند. کره‌جنوبی، عراق، اردن، عمان، فلسطین و کویت در گروه B مسابقات قرار گرفتند و در گروه C که سخت‌ترین قرعه را دارد هم ژاپن، استرالیا، عربستان سعودی، بحرین، چین و اندونزی به مصاف هم می‌روند.

قطر

قوی‌ترین رقیب تیم ملی در مرحله سوم مقدماتی جام جهانی، تیم ملی قطر، قهرمان 2 دوره جام ملت‌های آسیاست که رده سی‌وپنجم رده‌بندی فیفا قرار دارد. ایران و قطر در سال‌های اخیر تقابل‌های زیادی باهم داشته‌اند که آخرین بار در نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا 2023 بود که با برتری 3 بر 2 عنابی‌ها به پایان رسید. با این حال در طول تاریخ ایران معمولا کار سختی مقابل قطر نداشته و آمار بسیار خوبی در جدال‌های رودررو دارد. ایران و قطر تاکنون 23 بار به مصاف هم رفته‌اند که سهم ایران 15 برد و سهم قطر 4 برد بود و 4 بازی هم با تساوی به پایان رسیده است. علی دایی و سردار آزمون با زدن 4 گل بهترین گلزنان ایران مقابل قطر هستند و علیرضا نیکبخت واحدی و علیرضا جهانبخش هم با 3 گل در رده بعدی قرار دارند.

قطر در مرحله قبلی با هدایت تین‌تین مارکز در گروه A با کویت، هند و افغانستان همگروه بود و با کسب 16 امتیاز متقدرانه به عنوان تیم صدرنشین راهی این مرحله شد.

ازبکستان

دومین حریف تیم ملی در این مرحله، یک رقیب آشنا برای فوتبالی‌ها محسوب می‌شوند. ازبکستان که در دور قبلی هم با این ایران در یک گروه قرار داشت، دوباره باید با ایران بازی کند. ایران و ازبکستان در مقدماتی جام‌های جهانی 2014 و 2018 هم در یک گروه قرار داشتند و این برای سومین بار در 4 دوره اخیر است که همگروه هستند. ایران تاکنون 14 بار به مصاف ازبکستان رفته که 10 برد، 3 تساوی و یک شکست را تجربه کرده است. تنها باخت تیم ملی مقابل ازبک‌ها در مقدماتی جام جهانی 2014 رقم خورد و 2 تساوی از 3 تساوی تاریخ 2 تیم هم در بازی‌های رفت و برگشت مرحله قبلی بود. علی دایی، مهدی طارمی و سردار آزمون با زدن 3 گل مقابل ازبکستان بهترین گلزنان ایران هستند و مهدی ترابی و سیدجلال حسینی هم 2 گل به این تیم زده‌اند.

ازبکستان تیم شصت‌ودوم رده‌بندی فیفاست و در دور قبلی به همراه ایران، هنگ‌کنگ و ترکنستان در گروه E قرار داشت و با 14 امتیاز و تفاضل گل کمتر، دوم شد. هدایت ازبک‌ها بر عهده سرچکو کاتانتس اسلوونیایی است که در سال‌های اخیر بارها مقابل ایران قرار گرفته و سابقه کسب پیروزی را هم دارد.

رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

امارات

تیم ملی امارات سومین همگروه ایران در مقدماتی جام جهانی 2026 است. اماراتی‌ها در جام ملت‌های آسیا و مقدماتی جام جهانی 2022 قطر هم با ایران همگروه بودند و یکی از رقبای تکراری ایران در سال‌های اخیر محسوب می‌شوند. امارات در رده شصت‌ونهم رده‌بندی فیفا قرار دارد و با هدایت پائولو بنتو پا به این مسابقات می‌گذارد. ایران و امارات تاکنون 16 بار باهم بازی کرده‌اند و 13 برد، 2 تساوی و یک شکست سهم تیم یوزهای ایرانی بوده است. مهدی طارمی با 4 گل و کریم باقری با 3 گل زده بهترین گلزنان ایران مقابل امارات هستند.

اماراتی‌ها در دور قبلی با بحرین، یمن و نپال همگروه بودند و با 16 امتیاز به عنوان صدرنشین به این مرحله رسیدند.

رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

قرقیزستان

رقیب چهارم تیم ملی، قرقیزستان است که برخلاف 3 تیم قبلی، سابق کمتری در تقابل با ایران دارد. ایران و قرقیزستان تاکنون فقط 4 بار به مصاف هم رفته‌اند که هر 4 بازی به برتری تیم ملی ایران به پایان رسیده است. مهدی طارمی و کریم باقری با 4 و 3 گل مقابل قرقیزستان بهترین گلزنان ایران هستند. آخرین تقابل 2 تیم سال گذشته در مسابقات کافا بود که ایران با نتیجه 4 بر یک پیروز شد. ایران در زمان کی‌روش هم یک بازی دوستانه با قرقیزیستان برگزار کرد که 6 بر صفر پیروز شد. 2 تقابل قبلی هم در مقدماتی جام جهانی 1998 بود که ایران با نتایج 7 بر صفر و 3 بر یک حریفش را شکست داد.

قرقیزستان در رده‌بندی فیفا تیم صدویکم است و با هدایت استفان تارکوویچ اسلواک، با کسب 11 امتیاز به عنوان تیم دوم گروه D پس از عمان پا به این مرحله می‌گذارد.

رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

کره‌شمالی

یکی از شگفتی‌های مقدماتی جام جهانی 2026، حضور تیم ملی کره‌شمالی در مرحله سوم است. کره‌شمالی مدت‌ها از جمع قدرت‌های آسیایی فاصله گرفته بود ولی با توجه به افزایش سهمیه‌های آسیا، توانسته خودش را به این مرحله برساند. ایران و کره‌شمالی در سال‌های اخیر دیدارهای زیادی مقابل هم برگزار کرده‌اند و در مجموع طی 19 تقابل، 13 برد و 6 تساوی سهم یوزهای ایرانی بوده و کره‌شمالی هرگز موفق به کسب پیروزی نشده است. علی دایی با زدن 3 گل بهترین گلزن تقابل‌های 2 تیم محسوب می‌شود. با توجه به وضعیت کره‌شمالی و افت شدید فوتبال این کشور، این تیم در سال‌های اخیر به مصاف ایران نرفته و آخرین دیدار 2 تیم 13 سال پیش در جام ملت‌های 2011 برگزار شد که با برد یک بر صفر ایران به پایان رسید. این 2 تیم در مقدماتی جام‌های جهانی 2006 و 2010 همگروه بودند که ایران در سال 2006 و کره‌شمالی در سال 2010 موفق به صعود شدند.

کره‌شمالی در رده‌بندی فیفا تیم صدودهم است و در دور قبل با کسب 9 امتیاز پس از ژاپن و بالاتر از سوریه و میانمار موفق به صعود از گروه B شد.

رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا

258 258

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رقبای ایران در راه جام جهانی؛ از نبرد انتقامی با قطر تا سفر به شرق آسیا"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه