امانت را به صاحبش بازگرداندم
مثل خیلی از کشتی گیران ایرانی از خطه شمال آمده است، از مازندران. مثل خیلی از آنان قهرمان شده و برای کشورش افتخار آفریده است اما در عین حال با خیلی از آن ها یک تفاوت اساسی دارد؛ او یک زن است.
به گزارش انکو، متن پیش رو گفت وگوی روزنامه قدس با سپیده بابایی رکنی؛ ورزشکاری است که مدال های قهرمانی جهانش را تقدیم حامی اصلی اش کرد؛
به میدان مسابقه که رفته ذکر یارضا(ع) را زیر لب گفته، پیچ و خم حریف را گرفته، کنده اش را بالا آورده و پشتش را خاک کرده است. همه را با توسل به حضرت(ع) انجام داده و خود را مدیون کرامتش می داند.
نشان هایی از افتخارات بانوان
زاده مهد کشتی ایران است. بارها و بارها در این35 سال زندگی اش به مشهد آمده اما این بار با همه آن زیارت ها فرق داشت. به مشهد آمد تا نتیجه موفقیتی که مدیون حضرت(ع) است را تقدیم آستانش کند. سپیده بابایی رکنی در مراسمی دو عدد از مدال هایی که در مسابقات جهانی کشتی بدست آورده را به موزه آستان قدس رضوی تقدیم کرد.
امیر خالقی، مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم گفت: برنامه اهدای مدال، با اهدای مدال های جهان پهلوان تختی آغاز شد و در سال های بعد هم ادامه پیدا کرد. این رسم در این سال ها رشد مطلوبی پیدا کرده تا جایی که هر ماه دست کم یک برنامه اهدای مدال داریم. البته قهرمانان زیادی هنوز در نوبت تقدیم مدال هستند.
علیرضا اسماعیل زاده، مدیر کل نذورات آستان قدس رضوی سخنران بعدی این مراسم بود. او در ابتدای سخنانش به توجه ویژه ورزشکاران به آستان
علی بن موسی الرضا(ع) اشاره کرد و گفت: در مجموعه آستان قدس به خاطر نام مبارک حضرت رضا(ع) همیشه سفره بابرکتی وجود داشته که علاقه مندان با عشق و ارادت با تقدیم هدایای مختلف آن را بابرکت تر کرده اند.
اسماعیل زاده ادامه داد: بسیاری از برگزیدگان علمی، فرهنگی و ورزشی نتیجه زحمات چند ساله خود را تقدیم حرم مطهر رضوی کرده اند و در حال حاضر شاهد یک مجموعه ارزشمند از مدال ها در حوزه های مختلف شامل 873 مدال المپیکی و جهانی، حدود 90 کاپ ورزشی و… هستیم.
مدیر کل نذورات آستان قدس رضوی به اهدای مدال بانوان ورزشکار هم اشاره کرد و افزود: تقدیم مدال از سوی بانوان ورزشکار از دو سه سال گذشته آغاز شده که این اتفاق خوب نشان از حضور موفق بانوان از سنین پایین در عرصه های مختلف ورزشی است. بسیاری از آنان این مدال ها را به سبب عشق و ارادتی که دارند تقدیم حضرت رضا(ع) کرده اند. برای این بانوان به ویژه خانم بابایی آرزوی موفقیت در مسیر ورزش و پایداری در فرهنگ ترسیم شده برای بانوان کشور یعنی حجاب دارم.
افتخار تقدیم مدال پس از کسب آن
این بانوی ورزشکار کیلومترها راه را از شهرش یعنی قایمشهر تا مشهد به عشق امام رضا(ع) آمده است چون خود را مدیون ایشان می داند؛ «ما امانتدار امام رضا(ع) و ایمه(ع) و شهدا هستیم. چون هر چه داریم از آن هاست. پل ارتباطی من با خدا، ایمه(ع) هستند. در هر گرفتاری امام رضا(ع) را صدا کردم و هیچ موقع هم نه نشنیدم. درِ خانه حضرت(ع) همیشه به روی من باز بود. این یک علاقه قلبی و آرزوی قدیمی بود که امروز محقق شد. استرسی که امروز دارم را در زمان مسابقات نداشتم چون قشنگ ترین اتفاق زندگی ام دارد رقم می خورد».
این بانوی ورزشکار که از هشت سال پیش تاکنون لباس تیم ملی کشتی را به تن دارد تاکنون موفق به کسب هفت مدال جهانی و آسیایی شده است . بابایی اما با تجربه متفاوتی در مسابقات کشتی بانوان 2022 قرقیزستان حضور داشته است. ساعت 12 شب مسابقه اولش در بخش آزاد تمام می شود. برای شرکت در مسابقات فرنگی باید تا صبح فردا و پیش از ساعت 5 خود را به وزن مناسب برساند یعنی چهار کیلو کاهش وزن در کمتر از پنج ساعت. اینجاست که به حضرت شمس الشموس(ع) توسل می کند. خاطره آن شب را از زبان خودش شنیدیم؛ «تمام آن چند ساعت را دویدم و نام امام رضا(ع) را فریاد زدم. گرم به گرم را با توسل به ایشان کم کردم. همان شب با امام(ع) قرار گذاشتم که نوکریشان را بکنم.
نتیجه آن مسابقات مدال نقره آسیایی بود که کاپیتان تیم ملی کشتی بانوان آن را امروز آورده تا تقدیم حامی اش کند؛ «این مدال باارزش ترین مدال من است چون برای بدست آوردنش خیلی سختی کشیدم. علاوه بر آن، مدال طلای مسابقات جهانی 2023 را تقدیم کردم. حسی که الان دارم را نمی توانم به زبان بیاورم اما به نظرم این جایگاه و افتخار نصیب هر کسی نمی شود. این هدیه امانتی بود از حضرت(ع) که به ایشان برگرداندم. من صاحب این مدال را امام رضا(ع) می دانم.
ذکر نام ایمه(ع) توسط بابایی و هم تیمی هایش فقط در زمان مسابقات نبوده است. او گفت: «در تمام سختی ها نام بعضی از ایمه(ع) ناخودآگاه به زبان آدم جاری می شود. اگر سر تمرین ما باشید هم تیمی هایم در حین تمرین ناخودآگاه اسم ایمه(ع) را می آورند. اگر آنجا باشید حین اجرای فن نام یاعلی(ع) شنیده می شود.
این ورزشکار قایمشهری خاطره ای هم از دوران کودکی اش گفت: «وقتی بچه بودم به حرم مطهر رضوی آمدم و به موزه رفتم. وقتی مدال ها را دیدم درک نمی کردم چرا یک نفر مدالش را اهدا می کند و چرا در خانه اش نگه نمی دارد اما اکنون که بزرگ شده ام نگاهم عوض شده و متوجه اهمیت آن شده ام. از اینکه مدالم را اینجا می بینم حس امنیت دارم. علاقه قلبی من به یادگار ماندن این مدال ها بود. شاید من نباشم اما مدالم به یادگار می ماند. این مدال ها اثباتی برای دین و اعتقاد ما برای نسل آینده است تا بدانند کار اصلی را خدا و ایمه(ع) می کنند. دوست داشتم مادر و پدر مرحومم هم امروز در کنارم بودند و این لحظه را می دیدند. از امام(ع) تشکر می کنم که من را پذیرفتند.
برنامه به انتهای خود رسید. کنار سپیده بابایی پسر نوجوانی ایستاده بود که فرزندش بود و ظاهراً کشتی را در همین سن آغاز کرده و قرار است راه مادر را ادامه دهد.
پایان خبر انکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "امانت را به صاحبش بازگرداندم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "امانت را به صاحبش بازگرداندم"، کلیک کنید.