اعتراف سخنگوی سابق به 8 سال گروگانگیری

اعتراف سخنگوی سابق به ۸ سال گروگانگیری

علی ربیعی، وزیر و سخنگوی حسن روحانی روی دیگری از گروگانگیری سیاست خارجی در دولت سابق را روایت کرده است. اینکه دولت حسن روحانی، به جای تلاش برای تامین منافع ملی در سیاست خارجی، سیاست داخلی را به مسایلی در خارج از کشور گره زده و وابسته کرده که اساساً اختیار آن را در دست نداشته است. 

به گزارش انکو، ربیعی در یادداشتی که روز گذشته در کانال تلگرامی خود با هدف تخریب منتقدین سیاست خارجی دولت های یازدهم و دوازدهم منتشر کرده، خواسته یا ناخواسته به این واقعیت اذعان دارد که دولت حسن روحانی سرنوشت مردم و کشور را به خارج گره زده بود.
ربیعی پس از همردیف قرار دادن منتقدین داخلی برجام با رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، در بخش پایانی و نتیجه گیری یادداشت خود نوشته است: «به نظر من در انتخابات اخیر ریاست جمهوری (سال1400)، لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از طراحی انجام شده ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای دهندگی خارج شود. اساساً علاوه بر از میدان به در کردن ظریف، از تاثیرگذاری در انتخابات و ایجاد فضای دوگانه میدان و دیپلماسی، کاستن از انگیزه رای دهی برای حل مسایل خارجی را هدف گرفته بود که بالطبع کمبود مشارکت را هم در پی می داشت. به نظرم، لو رفتن این فایل، بخشی از سناریوی کاستن از تاثیر سیاست خارجی بر انتخابات بود.»
این اظهارات سخنگوی دولت سابق در حالی مطرح می شود که پیش تر، سعید لیلاز به عنوان فرد مصاحبه کننده از طرف مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اظهاراتی مغایر با ربیعی را مطرح کرده بود. اما یادداشت اخیر علی ربیعی فارغ از ادعاهای مطرح شده در آن، حاوی نکات جالب توجهی است. ربیعی در این مطلب به صراحت اذعان می کند که جریان سیاسی متبوع او، سیاست داخلی، سرنوشت کشور و البته رای مردم در انتخابات را به مذاکرات پیوند زد.

این موضوعی است که در سال های اخیر توسط منتقدین دیپلماسی انفعالی به آن هشدار داده شد، اما دولت و جریان سیاسی حامی روحانی، با اتهام زنی و انکار نسبت به آن واکنش نشان دادند. دولت روحانی سرنوشت کشور را به چیزی وابسته کرد که طبق نوشته اخیر ربیعی، خارج از اراده و اختیارش بوده است. شاهد مهم این ادعا، انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور امریکا در سال 96 است که نه روحانی و نه اصلاح طلبان انتظارش را نداشتند؛ چه آنکه برخی رسانه های اصلاح طلب حتی تصویر هیلاری کلینتون را به عنوان پیروز انتخابات منتشر کردند. ربیعی نیز در یادداشت اخیر خود از انتخاب ترامپ به عنوان «شوک» یاد کرده است. خروج ترامپ از برجام نیز شوک دیگری بود که دولت روحانی انتظارش را نداشت، اما با آن مواجه شد و به دلیل عدم پیش بینی، نتوانست واکنش مناسبی اتخاذ کند. همین اذعان ها، در واقع اثبات درستی «دلواپسی ها» در دولت سابق است. منتقدان دولت سابق در حالی به سیاستمداران وقت هشدار می دادند که نباید بر سر آنچه در اختیارشان نیست، قمار کنند، با انواع توهین ها، برچسب ها و بداخلاقی ها حتی از سوی بالاترین مقام آن دولت روبه رو شدند.
علی ربیعی گرچه سعی می کند از برجام به عنوان مهم ترین دستاورد تاریخ جمهوری اسلامی یاد کند، اما در انتهای یادداشت خود، به این واقعیت اذعان می کند که با پایان عمر برجام، جریان غربگرای کشور نیز از سپهر سیاسی کشور محو شد. نکته جالب توجه ماجرا این است که ربیعی و در سطح کلان تر دولت حسن روحانی به جای اظهار پشیمانی و توبه از پیشگاه مردم ایران، نسبت به این موضوع افتخار می کنند!

پایان خبر انکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعتراف سخنگوی سابق به 8 سال گروگانگیری" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعتراف سخنگوی سابق به 8 سال گروگانگیری"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه