«صفر» شدن کلاس های بالای 35 نفر جمعیت تا پایان برنامه هفتم/ ساخت 14 میلیون مترمربع فضای آموزشی

«صفر» شدن کلاس های بالای 35 نفر جمعیت تا پایان برنامه هفتم/ ساخت 14 میلیون مترمربع فضای آموزشی

«صفر» شدن کلاس‌های بالای ۳۵ نفر جمعیت تا پایان برنامه هفتم/ ساخت ۱۴ میلیون مترمربع فضای آموزشی

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور ساخت فضاهای آموزشی بزرگ مقیاس و محله محور را یکی از تغییرات اساسی و به عنوان نسل دوم مدرسه سازی در ایران نام برد و گفت: ساخت 200 فضای بزرگ مقیاس و محله محور در سطح کشور هدفگذاری شده است.

مجید عبداللهی در گفت وگو با انکو، یکی از اتفاقات جدی در حوزه نوسازی مدارس را تقارن سال 1402 با تدوین سند برنامه هفتم توسعه کشور دانست که افق پنج ساله توسعه حوزه آموزش و پرورش را در حوزه نوسازی روشن کرده است.

وی با بیان اینکه دربرنامه هفتم تکالیفی برای وزارت آموزش و پرورش مشخص شده است افزود: در حوزه نوسازی مدارس سرانه فضاهای آموزشی تا پایان برنامه هفتم توسعه به عنوان یک شاخص از 5.28 متر مربع باید به 6.1 مترمربع برسد به عبارت دیگر باید حدود 14 میلیون متر مربع فضای آموزشی در کشور ساخته شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: طبق هدفگذاری صورت گرفته برای افزایش سرانه فضای آموزشی، تمرکز بر مناطقی خواهد بود که سرانه آن ها از سرانه متوسط کمتر است.

عبداللهی به وجود 241 منطقه آموزشی در کشور اشاره کرد که سرانه آموزشی آن ها از متوسط کشور پایین تر و تراکم جمعیت دانش آموزی آنجا بالاتر از حد متوسط کشوری است و در این باره گفت: لذا جهت گیری های برنامه هفتم به سمت ارتقای سرانه این مناطق آموزشی و رسیدن آنها به متوسط کشور است که سیاست اساسی در این موضوع،تعادل و توازن بخشی به حوزه توسعه سرانه فضاهای آموزشی در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین طبق برنامه هفتم توسعه کشور، حدود 80 درصد از فضاهای آموزشی فرسوده کشور باید با فضاهای ایمن جایگزین شود؛ این در حالیست که حدود 19 تا 20 درصد مجموع فضاهای آموزشی فرسوده است.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور از شناسایی مدارس 15 استان همچون کردستان، سیستان و بلوچستان، تهران، فارس و… خبر داد که نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی هستند.

عبداللهی موضوع مهم دیگر را کاهش تراکم جمعیت دانش آموزان در کلاس های درس عنوان کرد که در سند تحول بنیادین این تراکم حدود 25 نفر در نظر گرفته شده است. همچنین طبق برنامه هفتم توسعه، تراکم کلاس های بالای 35 نفر باید صفر شود.

وی محقق شدن این برنامه ها را منوط به ساخت فضا، ایجاد تجهیزات و تامین منابع عنوان کرد.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، یکی از تغییرات اساسی که به عنوان نسل دوم مدرسه سازی در ایران از آن نام برده شده را ساخت فضاهای آموزشی بزرگ مقیاس و محله محور عنوان کرد و افزود: ساخت 200 فضای بزرگ مقیاس و محله محور در سطح کشور هدفگذاری شده که فضاهایی چند منظوره، خانواده محور است که مدرسه را با فضای پیرامون اجتماعی محله پیوند می زند که برنامه ریزی آن انجام ، طراحی نقشه و فضاسازی برای این طرح نیز در حال انجام است تا در سال اول برنامه برش یک پنجمی آن با طراحی نقشه های تیپ و متناسب با فضاهای اجتماعی در سطح جامعه اجرایی و عملیاتی شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در سال 1402 حدود 2970 فضای آموزشی در کشور با حدود 13 هزار و 230 کلاس درس تولید و تحویل داده شده است افزود: امیدواریم این ریل تولید در سطح کشور با کمک همکاران و سایر دستگاه های اجرایی محقق شود. شرکت های اجتماعی که مسیولیت اجتماعی دارند باید در ساخت و پشتیبانی فضاهای دانش آموزشی کشور به کمک آموزش و پرورش بیایند تا آموزش و پرورشی پویا با نشاط و پرتحرک را داشته باشیم.

پایان خبر انکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«صفر» شدن کلاس های بالای 35 نفر جمعیت تا پایان برنامه هفتم/ ساخت 14 میلیون مترمربع فضای آموزشی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«صفر» شدن کلاس های بالای 35 نفر جمعیت تا پایان برنامه هفتم/ ساخت 14 میلیون مترمربع فضای آموزشی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه